SUŠA I JAK VJETAR

Požari u Šibensko-kninskoj županiji ne jenjavaju: u tijeku zabrana spaljivanja otpada

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Požari u Šibensko-kninskoj županiji ne jenjavaju: u tijeku zabrana spaljivanja otpada
29.12.2016.
u 22:36
Nakon što su u srijedu morali intervenirati na čak 14 požara, u četvrtak je u Šibensko-kninskoj županiji izbilo 10 novih požara na otvorenom prostoru
Pogledaj originalni članak

Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta koji pogoduju naglom širenju požara, do daljnjeg neće biti izdavane dozvole za kontrolirano spaljivanje biljnog otpada i paljenje vatre na otvorenom području, priopćeno je u četvrtak iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Velikom broju požara tijekom prosinca u toj županiji pogoduju vremenske (ne)prilike, suša i jaki vjetar, pa vatrogasci imaju posla kao da je ljeto i vrhunac požarne sezone.

Nakon što su u srijedu morali intervenirati na čak 14 požara, u četvrtak je u Šibensko-kninskoj županiji izbilo 10 novih požara na otvorenom prostoru. U ranim poslijepodnevnim satima izbio je i manji požar na objektu u Šibeniku, a tijekom jutra zapalio se električni stup.

U požarima, a bilo ih je više od stotinu, uglavnom je gorjela trava i nisko raslinje. Nije bilo veće materijalne štete, no, gašenje požara prilično je skupo.

Radni sat vatrogasca porezne obveznike košta 90 kuna, a sat svakog vozila na terenu još 500 kuna. Znamo li da je samo u srijedu na 14 požara u Šibensko-kninskoj županiji bilo angažirano 73 vatrogasaca sa 19 vozila, lako je izračunati da njihov angažman u obrani imovine nije nimalo jeftin.

>> Vatrogasci Šibensko-kninske županije imaju posla kao da je vrhunac požarne sezone

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.