Mursko Središće

Požar u školi izazvali učenici koji su zapalili benzin

Foto: Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija
Požar u školi izazvali učenici koji su zapalili benzin
23.06.2017.
u 10:31
Učenici su na drugom katu škole, u učionici geografije u kojoj se u tom trenutku nije odvijala nastava, prolili benzin po drvenom ormariću i potom ga zapalili upaljačem
Pogledaj originalni članak

Završila je istraga o požaru u OŠ Mursko Središće. Policijska uprava međimurska utvrdila je da su požar podmetnuli maloljetnik i dijete, čime su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Dvojica učenika su 8. lipnja oko 16 sati na drugom katu škole, u učionici geografije u kojoj se u tom trenutku nije odvijala nastava, prolili benzin po drvenom ormariću i potom ga zapalili upaljačem. Vatra se proširila i na ostale dijelove učionice. Provedena je evakuacija, ozlijeđenih osoba srećom nije bilo, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 20.000 kuna. Protiv maloljetnog osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava, a za dijete će se sastaviti posebno izvješće jer se kazneno zakonodavstvo ne primjenjuje prema djetetu koje nije navršilo 14 godina.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar megatronman
megatronman
10:49 23.06.2017.

Zdrav odnos prema školi. Da je moje dijete, nagradio bih ga.

DS
ds
12:00 23.06.2017.

Ciganska posla.To su glasaci župana Posavca.

SU
subara
12:17 23.06.2017.

Geografija moji pioniri.