vatrogsci zaustavili širenje

Požar na Braču na nekoliko metara od kuća i vikendica

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Požar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Požar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Požar
20.08.2016.
u 15:20
Vatrogasci intervencijom spriječili vatrenu buktinju da zahvati kuće i vikendice te je u ranim poslijepodnevnim satima požar je lokaliziran.
Pogledaj originalni članak

Požar u mjestu Bobovišća na istočnom dijelu Brača se približio na nekoliko metara od vikendica i  kuća u istoimenoj uvali, ali su vatrogasci intervencijom spriječili vatrenu buktinju da zahvati kuće i vikendice te je u ranim poslijepodnevnim satima požar je lokaliziran.

"U jednom trenutku vatra se približila kućama i vikendicama u uvali Bobovišća na svega nekoliko metara,  ali na tom su mjestu vatrogasci sa dva vatrogasna vozila uspjeli zaustaviti širenje vatrene buktinje prema kućama te nije nastala nikakva materijalna šteta i uklonjena  je opasnost da požar zahvati kuće i vikendice," rekao je za Hinu zapovjednik DVD Supetar Nikola Martinić.

Po njegovim riječima više od 40 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila, uz pomoća dva kanadera, uspjelo je u ranim poslijepodnevnim satima lokalizirati taj požar.
Dodao je kako je  požaru izgorijelo oko šest hektara makije i niskog raslinja.

>>Izbio požar na kruzeru s više od 500 putnika, spasilačke ekipe na terenu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.