Sanitarna inspekcija

Povlači se tunjevina K plus zbog previše histamina

Foto: Arhiv Vl-a
Povlači se tunjevina K plus zbog previše histamina
14.04.2011.
u 19:40
Histamin je inače opasan ako se u organizam unosi u prevelikim količinama, te može izazvati trovanje
Pogledaj originalni članak

Zbog nedopuštenih količina histamina s tržišta će biti povučene konzerve tunjevine K plus, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja nakon redovitog nadzora sanitarne inspekcije. Konzerve “Tunj komadi u ulju” iz Tajlanda uvozi Konzum. 

Histamin je inače opasan ako se u organizam unosi u prevelikim količinama, te može izazvati trovanje. Posebno je opasan za osobe alergične na histamin, te djecu i trudnice. Glasnogovornica Agrokora Anja Linić danas nije bila dostupna za izjavu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

KR
krka
20:07 14.04.2011.

To je iz Hrvatskog uzgoja, od Hrvatskih poticaja, proizvedeno na Borneu ili Burkini Fasso, kak i 80% asortimana kaj je na policama Konzuma. Tome još treba pridodati mesne prerađevine i suhomesnate proizvode sa markicom Hrvatsko podrijetlo, Hrvatska kvaliteta, od Brazilske piletine, puretine, svinjetine i govedine, dakle 100% Hrvatski proizvodi; navali narode, dok ne nestane sa polica!!!

PA
pasara
20:08 14.04.2011.

Oprosti mi Boze ali bila su to zdrava vremena kada smo jeli svoj bazul,svoju svinjetinu i govedinu,svoj luk,svoj cesnjak,svoju salatu,svoje tresnje,jabuke sljive breskve,i da ne nabrajam dalje .U to doba crnog crnila,pili smo mlijeko svojih krava i jeli tunjevinu konzerviranu u nasim tvornicama za preradu ribe.Vidi Bogati pa tih tvornica vise nema -od njih 17 ostala samo jedna.Velika smo mi zemlja -tako velika i sposobna da i tudu hranu popamo.

OB
-obrisani-
21:48 14.04.2011.

A dijelili ste minuse šakom i kapom... http://www.vecernji.hr/komentar/274984/