lovorka hančić

Bolesnoj majci petero djece nisu odobrili lijek

Foto: Privatni album
Lovorka Hančić
Foto: Obiteljski album
Lovorka Hančić
17.10.2014.
u 18:22
Prije tri godine Lovorki Hančić dijagnosticiran je rijedak oblik tumora GIST na duodenumu, s metastazama na jetri.
Pogledaj originalni članak

Povjerenstvo za lijekove KBC Zagreb nije odobrilo lijek Glivec za Lovorku Hančić. Testiranje, kažu, nije pokazalo da je preosjetljiva na generički lijek Imakrebin. Rezultate, međutim, pacijentica nije dobila od bolnice, nego je za njih – doznala od novinara.

– Testiranje je ionako bilo farsa jer sam primala manje doze lijeka od propisane, i to samo dva od ukupno šest dana koliko sam provela u bolnici – ogorčena je Hančić koja će potražiti drugog liječnika.

Lovorka Hančić, majka petero djece, javnosti se obratila 19. rujna jer su joj tri mjeseca prije toga ukinuli liječenje originalnim lijekom Glivecom i prepisali joj generik Imakrebin. Od generika je, međutim, imala vrlo teške nuspojave pa je molila da je vrate na Glivec, no na Rebru su je odbili. Odbijena je čak i u namjeri da sama nadoplati razliku od 400 kuna za lijek koji joj je, kako ističe, pomagao. 

>>Osam prijava nuspojava Imakrebina, a za Glivec čak 27  

>>Prodrmala birokraciju: Mijenjat će zakon da se lijek može nadoplatiti

>>Tjeraju me da pijem zamjenski lijek. Nemam zamjenski život ni moja djeca zamjensku majku

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

Avatar abakus
abakus
19:15 17.10.2014.

Nije mi jasno zašto joj to ne odobre, pa odmah je rekla da će sama nadoplaćivati razliku, gdje je tu naš famozni HZZO na gubitku?

DA
damocles
20:11 17.10.2014.

necu reci ono sto hocu jer ce me banirati. zalosno, jako zalosno. dfajte bar ziro racun ove obitelji da uplatim 500 kuna

ST
strsljen2013
19:59 17.10.2014.

Na žalost, prva je "pukla". Ako netko osudi osobu na smrt s namjerom ili jednostavno ne djelovanjem da li pravo te osobe da se brani i bori za život pa makar i istim sredstvima?