'NEMA JE VIŠE'

Potpuno razorena najveća bolnica u dijelu Alepa pod pobunjeničkim nadzorom

Foto: Reuters/PIXSELL
sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
sirija
03.10.2016.
u 19:17
"Bolnica uopće više nije upotrebljiva. Ne može se popraviti, prema izvješćima osoblja i liječnika ondje", rekao je Adham Sahloul iz Sirijskog američkog medicinskog društva
Pogledaj originalni članak

Najveća bolnica u dijelu Alepa pod pobunjeničkim nadzorom "potpuno je razorena" u zračnim udarima u ponedjeljak, rekla je medicinska organizacija.

Bolnica M10 "potpuno je razorena" ... nema je više", rekao je Adham Sahloul iz Sirijskog američkog medicinskog društva dodajući da su tri radnika na održavanju ubijena u zračnim napadima.

"Bolnica uopće više nije upotrebljiva. Ne može se popraviti, prema izvješćima osoblja i liječnika ondje", rekao je Sahloul.

Liječnici u bolnici M10 boje se da će se viši katovi potpuno srušiti", rekao je.

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) potvrdio je da je bolnica razorena nakon što je "izravno pogođena u zračnim udarima".

Bolnica M10 bila je više puta pogođena prošli tjedan što je izazvalo međunarodnu ogorčenost  zbog neselektivnih napada na civilnu infrastrukturu u izmučenom Alepu.

Vodeći dužnosnici UN-a za pomoć rekli su u nedjelju da je "sustav zdravstvene skrbi u Alepu potpuno uništen. Medicinski objekti jedan za drugim su uništeni".  

Uz potporu ruskih zrakoplova, sirijska vojska provodi kopnenu ofenzivu da preuzme pobunjenička područja Alepa.

M10 kodno je ime bolnice koje iz sigurnosnih razloga upotrebljavaju liječnici na području pod nadzorom snaga oporbe predsjedniku Bašaru al Asadu.

>> Alep pod žestokim ruskim udarima iz zraka, u gradu se vode borbe

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

DU
dukidudoje
19:47 03.10.2016.

alo vecernji, alo proruskosrpski listu, nije najveca nego poslednja bolnica koja je preostala koju rusi nisu bombardirali

DU
Deleted user
19:43 03.10.2016.

Ta bolnica je razorena kada su Alep zauzimali tvz umjereni " pobunjenici " prije par godina. Čak je i video snimljen kako upravo ti koji su se danas našli u okruženju razaraju tu bolnicu sa oklopljenim vozilom punim eksploziva.

RA
rafaell
20:42 03.10.2016.

Kodnog imena bolnica toliko je maskirana da rusi I sirijci jos nisu otkrili dA gadjaju bolnicu dobra taktika slabije za bradonje no dobra ideja nosonja I njihovih slugu u ljudskom obliku