PRAVNI FAKULTET Studenti na portalu pokrenuli akciju “Ocijeni profesora”

Potočnjak odlikaš, četvorka ministru Ivanu Šimonoviću

Foto: import
Potočnjak odlikaš, četvorka ministru Ivanu Šimonoviću
21.10.2008.
u 22:00
Pogledaj originalni članak

Željko Potočnjak s katedre radnog i socijalnog prava te sudac Ustavnog suda u protekloj je akademskoj godini bio najbolji profesor na zagrebačkome Pravnom fakultetu.

Odlučili su to sami studenti, koji su na svom internetskom portalu pokrenuli akciju “Ocijeni profesora”, u kojoj je profesor Potočnjak u jakoj konkurenciji od čak 105 profesora i asistenata “zaradio” najvišu ocjenu – čak 4,65.

Dekanu Kregaru trojka
– Ugodno je to čuti jer je to priznanje ljudi s kojima radite. Valjda je tajna u korektnom i profesionalnom odnosu prema studentima. Treba ih znati saslušati, imati za njih vremena, odgovoriti im na pitanja kada ih imaju – ponosan je Potočnjak, profesor s 25-godišnjim iskustvom.

Među deset najboljih, ali i najomiljenijih profesora, našao se i novi ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Njemu su studenti dali ocjenu 4,35, čime se Šimonović našao na visokome šestom mjestu.

– Auuu! Pada mi rejting. Lani sam bio ili prvi ili drugi, a sada tek šesti. Ma šalim se, drago mi je da me studenti vole i mogu reći da je ta ljubav uzajamna – rekao je Šimonović.

I saborski zastupnik SDP-a Ivo Josipović trebao bi biti zadovoljan rezultatima studentske akcije jer, iako je na ljestvici najboljih profesora tek na 42. mjestu, ipak je s ocjenom 3,64 postigao vrlo dobar uspjeh. Nešto lošiju ocjenu, točnije 3,54, dobio je i Petar Klarić, predsjednik Ustavnog suda. Studenti su ocijenili i svoju bivšu prodekanicu za nastavu, a sada novu prorektoricu za međunarodnu suradnju Kseniju Turković ocjenom 3,15.

Trojkom je “nagrađen” i bivši dekan Pravnog fakulteta Branko Smerdel, ali i sadašnji dekan Josip Kregar. Profesor Šefko Kurtović s katedre rimskog prava, koja većini studenata još u mladosti osigura “sijede na glavi”, također je dobio prolaznu ocjenu. Doduše, jedva jer je dobio ocjenu 2,48.

Ipak puno je bolje prošao od Romane Matanovac, asistentice na katedri građanskog prava, koja se s ocjenom 1,66 našla na samom dnu ljestvice najboljih profesora Pravnog fakulteta. No, očito, pogreškom i neznanjem studenata.

‘Ne sudjelujem’
– Ne znam zašto sam se našla u toj anketi s obzirom na to da već dvije godine ne sudjelujem aktivno u radu fakulteta. Ja jesam asistentica i povremeno pomažem u nekim poslovima na fakultetu, ali u posljednje sam dvije godine bila državna dužnosnica i nisam predavala studentima niti ih ispitivala. No to neki, očito, ne znaju – komentirala je R. Matanovac.


Ocjene profesora

Željko Potočnjak 4,65

Ivan Šimonović 4,35

Mladen Vedriš 4,00

Anna Maria Getoš 3,87

Jasna Omejec 3,84

Ivo Josipović 3,64

Petar Klarić 3,54

Ksenija Turković 3,15

Josip Kregar 2,7

Šefko Kurtović 2,48

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr