Sveti Đurđ

Postavljena nadstrešnica na stajalištu u Hrženici

Foto: Privatna arhiva
Postavljena nadstrešnica na stajalištu u Hrženici
19.10.2011.
u 13:04
Dosad je ukupno 121 autobusno stajalište opremljeno nadstrešnicama, a nekoliko njih i rasvjetom
Pogledaj originalni članak

U okviru projekta "Poboljšanje potporne cestovne infrastrukture – nadstrešnice za autobusna stajališta“ jučer je u općini Sveti Đurđ na autobusnom stajalištu Hrženica postavljena nova nadstrešnica.

Nadstrešnice su postavljene na korist svim građanima koji se koriste autobusnim prijevozom, a ponajviše učenicima putnicima koji su i sami odmah isprobali novi ''krov nad glavom'' ispod kojeg će im odsad biti udobnije svako jutro čekati na prijevoz. Oni malo veći skrenuli su im pak pozornost na to da su nadstrešnice nove i da ih je potrebno čuvati, a ne uništavati.

Zbog kompleksnosti i veličine investicije projekt "Poboljšanje potporne cestovne infrastrukture – nadstrešnice za autobusna stajališta“ bio je podijeljen na više faza. Započet je 2007. godine, a do kraja ove godine završit će se druga faza tog projekta u kojoj je postavljeno dvadeset novih nadstrešnica (Jalžabet, Donji Marijanec, Maruševec, Donja Voća, Sveti Đurđ, Petrijanec, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Veliki Bukovec, Visoko, Lepoglava, Ivanec, Novi Marof, Varaždin) ukupne vrijednosti 281.520 kuna. Iduće godine  postavit će se  novih dvadeset nadstrešnica, čime će i završiti ovaj projekt koji provodi Varaždinska agencija za marketing i promidžbu. Dosad je ukupno 121 autobusno stajalište opremljeno nadstrešnicama, a nekoliko njih i  rasvjetom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VA
valek000
13:44 20.10.2011.

Zbog kompleksnosti i veličine investicije u 4 godine uspijeli su postaviti pazite sad : čak 20 nadstrešnica..odnosno 5 nadstrešnica godišnje. Za to je ukupno potrošeno 281.520 kn tj 14. 076 kn po nadstrešnici. Stvarno kompleksna i skupa investicija...