Zajednička investicija Hrvatske i BiH

Postavili kamen temeljac za most preko Save kod Svilaja

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Postavili kamen temeljac za most preko Save kod Svilaja
17.03.2017.
u 17:05
Pogledaj originalni članak

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas (petak) je s europskim povjerenikom za susjedsku politiku i proširenje  Johannesom Hahnom te predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem simbolično položio kamen temeljac za izgradnju mosta Svilaj.

Riječ je o velikom infrastrukturnom projektu na koridoru Vc kojim će se povezati Hrvatska i BiH, odnosno autoceste s hrvatske i bosanskohercegovačke strane rijeke Save. Most kod Svilaja, dužine 640 metara i širine 29 metara, imat će po tri trake u oba smjera. Izgradnju zajednički, putem EU fondova, financiraju Hrvatska i BiH. - Interes Hrvatske je da se povezuje s BiH.

Svi znamo da je Koridor 5C jedan od najvažnijih u ovom dijelu Europe, žila kucavica koja spaja Budimpeštu s Pločama. Izgradnjom ovog koridora sigurno će gospodarski jačati i razvijati se obje zemlje. Stoga očekujte podršku Vlade RH i za druge projekte kao što su mostovi kod Gradiške i Brčkog te da je današnji dan izuzetno važan i za Hrvatsku, jer će se ona nastaviti privredno razvijati - poručio je Butković. Povjerenik Hahn rekao je da će most povezivati Hrvatsku i BiH i kako upravo to simbolizira vezu između dvije zemlje. - Ovo nije jednosmjerni put, već most koji povezuje dvije zemlje, odnosno regije, koji će poboljšati vezu između njih. Uvjeren sam da je ovo jedna od najboljih investicija u ovom dijelu Europe - kazao je Hahn.

>>Ministar Butković objasnio zašto će građani morati plaćati skuplju cestarinu

>>Iz cestarskih tvrki do 2020. otići će 900 ljudi

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.