Bez dogovora

Pošta u Drežnik Gradu zatvara se 4. lipnja, upitan ured u Rakovici

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Pošta u Drežnik Gradu zatvara se 4. lipnja, upitan ured u Rakovici
31.05.2012.
u 11:18
– Ako Općina ne pristane da HP u Rakovici radi kao do sada, uz minimalnu naknadu, proglasit će nas krivim za gašenje ureda – ogorčen je načelnik
Pogledaj originalni članak

– Nisu svjesni da je pošta središte svih događanja u malom mjestu poput Drežnik Grada. Svi se osjećamo kao da nam je netko odrezao desnu ruku. Dali smo si truda, skupili potpise, iznijeli argumente, ali više nismo mogli. Oni su odlučili, a nas nitko ne pita – razočaran je Marijan Vuković iz Drežnik Grada u općini Rakovica u Karlovačkoj županiji. S načelnikom Općine Franjom Franjkovićem i tajnikom Kristijanom Bitunjcem pokušao je uvjeriti odgovorne u Hrvatskoj pošti da odustanu od gašenja ureda u Drežnik Gradu. U tome, nažalost, nisu uspjeli.

 Gomilaju gubitke

Nije im pošlo za rukom čak ni odgoditi odluku s obzirom na turističku sezonu i brojne turiste koji dolaze. Tamošnja mjesna pošta 4. lipnja odlazi u povijest. Osim toga, neizvjesna je i sudbina ureda u Rakovici, za koji također nije postignut dogovor.

HP i dalje inzistira na dosadašnjim uvjetima, dok Općina traži da za poslovni prostor u središtu Rakovice plate 700 kuna zakupa.

 – Nisu prihvatili naš prijedlog. Moramo se ponovno očitovati može li sve ostati po starom. To znači da bi oni za minimalnu naknadu, od nekih sedamdesetak kuna mjesečno, i dalje koristili taj prostor. U suprotnom, proglasit će nas krivima za gašenje pošte u Rakovici – razočaran je načelnik Franjo Franjković.

I u jednom od dopisa upućenom na njihovu adresu, koje je potpisala izvršna direktorica Divizije mreža Marijana Miličević, jasno stoji da će, ako promjene uvjete zakupa, biti prisiljeni pokrenuti postupak preustroja poštanskog ureda 47245 Rakovica.

Navodi se i da već nekoliko godina posluje s gubitkom i da bi nova cijena zakupa dodatno opteretila poslovanje ureda.

 Koriste sve naše

 – Ne plaćaju komunalnu naknadu, podmirujemo sve režije, koriste naše grijanje i sanitarni čvor. Zaista ne znam što bi još željeli. Povećali su temeljni kapital, a stalno nam govore o nekom gubitku, koji ne žele i papirnato potkrijepiti – ogorčen je Franjković.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.