međunarodni dani poljoprivrede

Posavac: Idući tjedan ćemo ostvariti najbolji rezultat u povijesti sajmovanja na Bjelovarskom sajmu

Foto: Colloco d.o.o.
Posavac: Idući tjedan ćemo ostvariti najbolji rezultat u povijesti sajmovanja na Bjelovarskom sajmu
29.03.2016.
u 13:24
Bjelovarski sajam jedan je od najdinamičnijih sajmova u regiji. Prošla je godina završila u skladu s predviđenim financijskim planom koji je predvidio i financijsku dobit koju smo i ostvarili
Pogledaj originalni članak

Ovaj tjedan na Sajamskom prostoru u Gudovcu održava se 19. proljetni međunarodni bjelovarski sajam u sklopu koji će se održati Međunarodni otvoreni dani poljoprivrede koji sajam organizira zajedno sa portalom Agrobiz.hr, projektom Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista. Proljetni sajam okupit će 100 izlagača više nego prošlogodišnji u 2014., a na njemu se očekuje  500 izlagača i 50.000 posjetitelja.

– Oko devet posto poljoprivrednih gospodarstava u RH mlađe je od 40 godina! Od 190.000 poljoprivrednih gospodarstava kod njih nešto više od 16.000 nositelji su mlađi od 40 godina. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji njihova zastupljenost je 10%, što je iznad državnog prosjeka. To je razlog zbog čega smo prepoznali važnost mladih poljoprivrednika i odlučili da sa Agrobiz.hr i HUMP Agro organiziramo Međunarodne dane mladih poljoprivrednika – izjavio je u intervju tjedna direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac za Agrobiz.hr.

Bjelovarski sajam jedan je od najdinamičnijih sajmova u regiji. – Prošla je godina završila u skladu s predviđenim financijskim planom koji je predvidio i financijsku dobit koju smo i ostvarili. Ostvarena je dobit u iznosu od 120.000 kuna nakon oporezivanja. Osim toga investirali smo oko 2 milijuna kuna vlastitih sredstava u najpotrebnije infrastrukturne zahvate na sajamskom prostoru. Već sada sa sigurnošću mogu reći da će ovaj, 19. proljetni međunarodni bjelovarski sajam ostvariti najbolji rezultat u povijesti sajmovanja na Bjelovarskom sajmu – dodao je Posavac.

Ostatak intervjua pročitajte na portalu Agrobiz.hr.

>> Tko je stručnjak kojeg je Most angažirao za poljoprivredu?

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.