manifestacija

Porcijunkulovo obilježava 50. godinu održavanja

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Porcijunkulovo obilježava 50. godinu održavanja
01.07.2014.
u 13:47
Pogledaj originalni članak

"Porcijunkulovo“ je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija koja ove godine obilježava jubilarnu 50. godinu održavanja, a čiji organizator je Turistička zajednica grada Čakovca.

Prvobitno zamišljena kao “Sajam tradicijskih zanata” vezan uz crkveni blagdan „Gospe od anđela – Porcijunkule“ (02.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status “najveće turističke manifestacije u županiji” koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec. 

U pet dana održavanja, manifestacija objedinjuje najbolje od svega onog što Međimurje nudi.

Koncerti popularnih izvođača...

U periodu trajanja manifestacije, organizirani su brojni glazbeni programi poznatih izvođača.

Tako su svoje nastupe potvrdili - SEVERINA, PLAVI ORKESTAR, MASSIMO, ZVONKO BOGDAN, TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE

Više od 150 000 posjetitelja !

U periodu održavanja ove manifestacije, organizatori očekuju više od sto pedeset tisuća posjetitelja.

Radionice starih zanata

Među atraktivnijima su zasigurno postavi i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici, oko dvjesto izlagača: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi.

Uz sve nabrojeno održavaju se i nezaobilazni programi kao što su kuhanje velike međimurske juhe, međunarodni oldtimer susret, prezentacija streličarstva te prezentacija međimurskih vina, ČAK strongman by Porcijunkulovo, radionice starih zanata, smjena straže Zrinske garde...

Stoga Vas pozivamo da nam se i ove godine pridružite i svojim sudjelovanjem obogatite najveću kulturno - turističku manifestaciju u Međimurju "PORCIJUNKULOVO 2014."!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr