Popis iz Beograda

"Popis osumnjičenih branitelja je stigao, ali nećemo ga objaviti"

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
"Popis osumnjičenih branitelja je stigao, ali nećemo ga objaviti"
24.01.2011.
u 13:14
Na popisu su imena 26 osoba protiv kojih se vodila istraga, uglavnom na beogradskim vojnim sudovima, a uz to tu je i popis sedam osoba koje su osuđene za oružanu pobunu
Pogledaj originalni članak

Popis osoba – hrvatskih državljana – protiv kojih se vodila istraga zbog sumnje da su počinile ratni zločin stigao je u Ministarstvo pravosuđa RH.

Na popisu su imena 26 osoba protiv kojih se vodila istraga, uglavnom na beogradskim vojnim sudovima, a uz to tu je i popis sedam osoba koje su osuđene za oružanu pobunu i rušenje ustavnog poretka SFRJ. Imena s popisa neće biti objavljena, najavio je ministar Dražen Bošnjaković, ali svatko može dobiti informaciju o tome nalazi li se njegovo ime među osumnjičenima.

Na internetskoj stranici ministarstva može se pronaći obrazac za to, napominje glasnogovornica Vesna Dovranić. Obrazac valja isprintati, ispuniti i uz preslik osobne iskaznice poslati na adresu ministarstva. Odgovor će stići u pisanom obliku. Podsjetimo, na beogradskim vojnim sudovima, koji su u međuvremenu ukinuti, ima još postupaka koji su se vodili protiv hrvatskih državljana. Ti su spisi u arhivima, a Tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu tu arhivu provjerava.

Koliko bi još takvih predmeta moglo biti, još nitko ne zna, kao ni utemeljenost sumnji. Kad je riječ o presudama za oružanu pobunu i rušenje ustavnog poretka, taj bi dio trebao biti riješen promjenama srbijanskog zakona o amnestiji.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

IM
Ivica_M
13:27 24.01.2011.

Zašto popis branitelja koje progoni Srbija ne \"iscuri\" na internet kao što je iscurio popis branitelja. I zašto se popis branitelja nije učinio javnim na isti način, popuni formular, pošalji kopiju osobne, pa ćeš saznati? Dvoličnost kvazihrvatske vlasti na svakom koraku. SDP je još gori, oni su napola srpska stranka. Hrvatskoj treba ili generalna smjena u HDZ-u ili nova desnica.

OB
-obrisani-
13:37 24.01.2011.

24.01.2011. u 13:34h rus4 je napisao/la: Još samo da dođe popis onih koji primaju mirovinu a ratište nisu ni vidjeli...gdje bi nam bio kraj!!!! ===================================================== To je najtrože čuvana državno tajna

RU
rus4
13:34 24.01.2011.

Još samo da dođe popis onih koji primaju mirovinu a ratište nisu ni vidjeli...gdje bi nam bio kraj!!!!