Ashdown nastavio proces "rehabilitacije" neposlušnih dužnosnika

'Pomilovana' 23 domaća političara

05.11.2005.
u 17:38
Pogledaj originalni članak

SARAJEVO - Kako je i najavio, visoki predstavnik, Paddy Ashdown donio je odluke o ukidanju zabrane izrečene protiv 23 osobe, kojima je bilo onemogućeno sudjelovati u javnom i političkom životu. - To znači da se u javni život ponovno mogu uključiti osobe koje su promijenile svoje ponašanje ili gdje su promijenjene okolnosti, te gdje OHR i međunarodna zajednica mogu zaključiti da ta osoba više ne ugrožava mirovni proces. Donesene odluke su zasnovane na političkoj procjeni i nemaju utjecaja na sudske postupke koji su trenutačno u tijeku, a kojima su obuhvaćene i te osobe, naveo je Ashdown u svojoj odluci, trećoj takve vrste.

Iz OHR-a navode i da poništavanje odluka o smjeni ne dovodi u pitanje ispravnost prvobitnih odluka, nego da u ovom slučaju napredak BiH znači da je moguće i korisno razmatrati postupno poništavanje nekih odluka o smjeni. Ashdown je upozorio da će u slučaju novih opstrukcija iste osobe ponovno biti sankcionirane.

"Pomilovani" su Berić Dušan, Bogičević Milan, Gligić Vojislav, Glogovac Mišo, Kujundžić Slavko, Šaraba Slobodan, Dobrilović Dragan, Drpa Ilija, Mišanović Ratko, Spasojević Zoran, Tadić Željko, Ostojić Zoran, Tomović Miloš, Umičević Dušan, Trbojević Branko, Simičević Zaharije, Ristić, Kecman Milan, Đurić Milan, Marić Stipe, Babić Stipo, Damjanović Ivan i Šahinović Rasim, kojem je i dalje zabranjeno obavljati bilo kakve ministarske funkcije.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr