otključan mobitel

Policija se dokopala posljednjeg poziva ubijene Lane Bijedić?

Foto: Vecernji.ba
Policija se dokopala posljednjeg poziva ubijene Lane Bijedić?
18.11.2019.
u 17:03
Vještačenje bi trebalo biti završeno sutra, a svi podaci bit će proslijeđeni tužiocima koji vode istragu.
Pogledaj originalni članak

Još uvijek se radi na izvlačenju podataka iz mobitela ubijene Lane Bijedić iz Mostara. Iako su uređaj otključali njemački stručnjaci iz jedne privatne agencije, mobitel se sada nalazi u rukama Federalne uprave policije u Sarajevu po naredbi Tužilaštva ZHK.

Osim poruka i poziva provjeravaju se i svi pozivi koji su upućeni s besplatnih mobilnih aplikacija, poput Vibera, Signala, WhatsAppa, prenosi Dnevni avaz. Istražitelji su već izvukli desetke poziva i poruka, a došli su i do liste poziva na dan kada je Lana brutalno ubijena.

Dnevni avaz prenosi da ta lista navodno i nije od velike pomoći te da se sada dodatno izvlače podaci iz aplikacije Viber.

Vještačenje bi trebalo biti završeno sutra, a svi podaci bit će proslijeđeni tužiteljima koji vode istragu.

Dana 14. studenog otkrivena je posljednja fotografija napravljena s vijadukta na autocesti ispod kojeg je pronađeno tijelo djevojke. I to upravo na onome mjestu gdje je ribar kasnije našao mrtvu 19-godišnjakinju.

Podsjećamo, tijelo Lane Bijedić pronađeno je 8. listopada, a toga dana djevojka je majci rekla kako se ide naći s prijateljicom. Međutim, kave s prijateljicom tog dana nije bilo.

U 12 sati i 10 minuta kamere s benzinske crpke Gazprom na izlazu iz Čapljine snimile su djevojku kako prolazi pored crpke, pješice, što znači da ju je netko do navedene lokacije morao odvesti, odnosno ne zna se kako je tu došla - ili je stopirala, ili autobusom, ili ju je pak netko dovezao.

Radi se o udaljenosti otprilike pet do šest kilometara koliko je Lana prošla pješačeći na navedenoj ruti, a snimljena je kako pješači sama. Drugi važan detalj jest kako je mlada djevojka u siječnju ove godine napisala vlastito oproštajno pismo.

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JU
juma
20:02 18.11.2019.

Sve zapravo upucuje na samoubojstvo.

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
18:15 18.11.2019.

Policija se dokopala...s čim? Z lopatom? Jbt, danas.fakat svatko more biti novinar! Ja si morem priuštit pisat bedastoće, mene nitko nit čita, nit plaća, ali vi...