BELGIJA Dječačko lice vjerojatnog počinitelja zločina koji je zgrozio svijet

Policija: 'Joker' tijekom ispitivanja nije rekao ni riječ, nego je hihotao

25.01.2009.
u 12:49
Pogledaj originalni članak

Kim de Gelder (20) optužen je za stravično ubojstvo dvije bebe i jedne odgajateljice u belgijskim jaslicama, zločin koji je zgrozio svijet. Još desetero djece de Gelder je ranio. Danas se u medijima pojavila i njegova slika.

Nemilosrdni ubojica pojavio se na vratima vrtića lica obojenog poput Jokera iz filma "Vitez tame", ali je na zasad nerazjašnjen način uspio proći pored nekoliko osoba i ući u sobu gdje su se nalazila djeca, među kojima i nesretni Leon Garcia i Corneel Vermeir.

Belgija: Dvoje djece i jedna odrasla osoba nasmrt izbodeni u jaslicama

De Gelder potječe iz grada Sint Niklaas, koji se nalazi nedaleko od vrtića u kojem su se stravična ubojstva dogodila. Navodno se radi o nezaposlenom i usamljenom mladiću koji ranije nije osuđivan, niti ima policijski dosje. Isto tako, nije zabilježeno da je imao psihičkih problema.

Policija je izvijestila da je osumnjičeni najvjerojatnije planirao ovaj napad, ali da tijekom dugotrajnog ispitivanja nije "rekao niti riječ", nego se smijao "kroz nos" i hihotao.
Sumnja se, inače, da je nakon vrtića namjeravao napasti i dvije obližnje škole, ali taj se podatak još uvijek istražuje. Jučer je pretražen de Gelderov stan i zaplijenjeno njegovo računalo.

Otkriven je i podatak da je mahniti ubojica u vrtić ušao na sporedni ulaz, na koji ulaze samo roditelji ako kasne kad dolaze odvesti djecu iz vrtića. Ova činjenica ide u prilog sumnjama da je ubojica motrio vrtić.

Kim de Gelder trenutno se nalazi na tajnoj lokaciji zbog straha od pokušaja osvete ili napada nekog od stanovnika gradića. (NaM)


Godišnjica smrti Heatha Ledgera

Zanimljiva, ako se za ovakvu strahotu može upotrijebiti takva riječ, je svakako činjenica da je 22. siječnja, dan prije stravičnog čina belgijskog 'Jokera' obilježena je prva godišnjica smrti glumca Heatha Ledgera, koji je u "Vitezu tame" odigrao ovu ulogu.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr