OKLAJ

Policija i inspektorat upali u ilegalnu klaonicu, dočekali ih 'prizori od kojih se okreće želudac'

Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Foto: Screenshot Google Maps
14.08.2019.
u 13:09
Protiv osobe pokrenuto je pet kaznenih prijava i nekoliko optužnih prijedloga, a usmenim je rješenjem dobila nalog da ukloni lešine iz nesanirane jame i otpad putem ovlaštenog koncesionara.
Pogledaj originalni članak

Smrad i prizori od kojih se okreće želudac dočekali su djelatnike veterinarske inspekcije u ilegalnoj klaonici u selu Oklaj između Knina i Drniša.

"U koordiniranoj akciji s Ministarstvom unutarnjih poslova veterinarska je inspekcija po dojavi i po saznanjima vezanima uz nedavni slučaj trihinele u Kninu utvrdila da se u jednoj obiteljskoj kući nalazi ilegalna klaonica koja stavlja proizvode tih životinja u javnu prodaju", kazao je za Vijesti.hr Gordan Jerbić, načelnik Sektora inspekcijskog nadzora Državnog inspektorata.

U nadzoru je veterinarska inspekcija zatekla i određenu količinu lešina i nus-proizvoda životinjskog porijekla koje je vlasnik objekta bacao u blizini kuće

Protiv osobe pokrenuto je pet kaznenih prijava i nekoliko optužnih prijedloga, a usmenim je rješenjem dobila nalog da ukloni lešine iz nesanirane jame i otpad putem ovlaštenog koncesionara.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DR
Drass79
14:00 14.08.2019.

Jel možemo saznati ime? Dok se to ne počne objavljivati, neće biti bolje

GR
gragakarlovac
15:01 14.08.2019.

U PIK-u je isto, samo se skriva od medije

PR
prajdali100
16:07 14.08.2019.

Treba nam jedan veliki, veliki zatvor i dobro ga popuniti s gamadi svih vrsta.