Kolumna

Policajac u obrani privatnosti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Policajac u obrani privatnosti
05.05.2015.
u 12:00
Neprihvatljivo je da javnost nema pristup imovinskim karticama svih dužnosnika, a posebice političara koji se pripremaju za parlamentarne izbore
Pogledaj originalni članak

Neprihvatljivo je da javnost nema pristup imovinskim karticama svih dužnosnika, a posebice političara koji se pripremaju za parlamentarne izbore. Moćan je to alat javnosti da uoči nelogičnosti ili nerazmjere između zakonitih prihoda dužnosnika od onih stečenih za trajanja mandata. Zato i čudi ova iznenadna briga Agencije za zaštitu osobnih podataka za privatne podatke političara, posebice jer Povjerenstvo ima mišljenje te iste Agencije staro četiri godine prema kojem nema ništa sporno u objavi bračnog stanja, broja djece ili pak podignutih kredita.

Agencija je u posljednjih godinu dana, otkad je vodi Anto Rajkovača, imala nekoliko istupa koji se ne podudaraju s onim što je prije radila. Može se to povezati i s prošlošću Rajkovače, bivšeg kriminalista i člana Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, koji zaštiti osobnih podataka pristupa strože od svojih prethodnika. Nedavno su mu to prigovorili i članovi saborskog Odbora za unutarnju politiku kojima je poslao prilično kontradiktoran odgovor o zaštiti osobnih podataka kandidata za građanski nadzor dijela ovlasti MUP-a, za koji se, usput, i sam prijavio.

>> Zabranjena objava dijela podataka iz imovinskih kartica dužnosnika!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar mirica19
mirica19
12:18 05.05.2015.

Sramota je da se u 21. stoljeću u jednoj demokratskoj državi tako nešto može i dogoditi!

Avatar mirica19
mirica19
12:19 05.05.2015.

A još je žalosnije to što Vlada nije reagirala na ovaj potez, očito imaju što skriti.

RE
rexor99
06:26 08.05.2015.

vlada je reagirala, tip smijenjen. ono sto je indikativno bode u oci: nije on to ucinio sam od sebe vec po nalogu politicara, koji imaju sto skrivati. a realno, to je vecina.