Automafija

Policajac kradljivcima javljao o tijeku istraga

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Policajac kradljivcima javljao o tijeku istraga
10.02.2015.
u 17:00
Aute bi krali i rastavljali na dijelove koje bi potom montirali na druga vozila. Policajac im je javljao kako napreduje istraga.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u listopadu prošle godine "razbio" dobro uhodanu skupinu osmero kradljivaca i preprodavača automobila, među kojima je bio i jedan policajac, USKOK je u danas protiv njih podignuo optužnicu.

M. S. (36), šefa skupine koja je ilegalnim biznisom od listopada 2013. do travnja 2014. zaradila najmanje 655.000 kuna, USKOK tereti da je nabavio specijalnu napravu za krađu vozila i u zločinački pothvat uključio ostatak skupine. Dalje je s T. P. (30) i A. H. (33) dogovarao koje će automobile u Zagrebu ukrasti, a oni su potom u njih provaljivali te ih odvozili i skrivali na unaprijed dogovorenoj lokaciji. Zadatak rastavljanja automobila i montaže dijelova na druge automobile prema optužnici USKOK-a, šef skupine povjeravao je M. N. (34), V. N. (63), A. M. (37) i R. V. (39). Dijelove koji nisu bili iskorišteni za ugradnju na drugim vozilima, dalje bi prodavali.

Sve je to bilo dobro koordinirano s J. P. (49), policajcem iz postaje Medveščak koji je M. S. redovito obavještavao o tijeku i sadržaju kriminalističkog istraživanja vezanim za ukradene automobile. Uhodanoj skupini, odnosno, njihovom šefu, policajac je javljao i hoće li biti uhićeni, odnosno, je li za njima raspisana potraga. Novac koji bi "zaradili", dijelili su među sobom.

>>Krađa automobila prespajanjem žica više nije u modi

>>Raj za kradljivce automobila

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SU
sumar
17:58 10.02.2015.

Opet pišete bez imena i prezimena,do kada se budu štitili lopovi jer i oni koji su pisali zakone isti su kao i ovi šta kradu,jer kada nekome kažeš ja te budem lupio šibom dobit će više zatvora nego da mu zabije nož među rebra SRAMOTA od države.

MO
mozdaznam
18:41 10.02.2015.

za citateljskog avanturistu tvog kalibra kojo sjedi u fotelji i laprda dovoljno je i inicijale navest. ako zelis poboljšati svoju avanturu i informacije izadji iz kuće i saznaj ime i prezime.