KRIJUMČARENJE CIGARETA

Policajac i carinik cigarete preuzimali na granici i odvozili ih u Zagreb. Šteta 900.000 kuna

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Policajac i carinik cigarete preuzimali na granici i odvozili ih u Zagreb. Šteta 900.000 kuna
08.04.2021.
u 07:26
USKOK ih tereti da su od listopada 2019. do 27. veljače 2020., na području Dubrovačko-neretvanske županije i Zagreba, udružili radi kupovine i prijevoza veće količine cigareta iz BiH, koje su potom namjeravali preprodati na ilegalnom tržištu
Pogledaj originalni članak

Trojica državljana Hrvatske u dobi od 42, 35 i  43 godine te 48-godišnji državljanin  BiH optuženi su  zločinačko udruživanje radi krijumčarenja cigareta.

USKOK ih tereti da su od listopada 2019. do 27. veljače 2020., na području Dubrovačko-neretvanske županije i Zagreba, udružili radi kupovine i prijevoza  veće količine cigareta iz BiH, koje su potom namjeravali  preprodati na ilegalnom tržištu. 

Mozak operacije bio je 42-godišnjak koji bi sve dogovorio s 35-godišnjakom, od kojeg su u Ljubuškom cigarete preuzimali  43-godišnjak inače policajac te 48-godišnjak inače carinik. Njih su dvojica svojim vozilima cigarete prevozili do malograničnog prijelaza u Metkoviću, a zatim bi cigarete vozilima odvezali u BiH. Tamo bi ih preuzeo 42-godišnjak, koji je organizirao skladištenje cigareta te njihovu preprodaju većem broju osoba.

USKOK tvrdi da su optuženici iz BiH u Hrvatsku tako prevezli  90 pakiranja tzv. baksi raznih marki cigareta , čime su proračun oštetili za oko 900.000 kuna.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

WW
walter wolf
15:01 08.04.2021.

Kada država prestane uzimati 500% od kutije cigareta, nestat će šverc

Avatar fidelio
fidelio
14:46 08.04.2021.

100 puta sam rekao, ljudi, štibra se plaćati mora. Samostalni kriminalac je isto kao i psiholog koji nije učlanjen u komoru. Dokle god znaš da od svake ribe ima veća riba, dotle si siguran na Balkanu. Ako ti se učini da si prevelika riba, pitaj Todorića i Mamića.