NEVJEROJATNO

Pokušali ući u Hrvatsku s krivotvorenim testovima na koronu, pa zaradili kazne

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Pokušali ući u Hrvatsku s krivotvorenim testovima na koronu, pa zaradili kazne
08.01.2021.
u 17:01
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja isprave, protiv njih su nadležnom državnom odvjetništvu podnesene kaznene prijave.
Pogledaj originalni članak

U četvrtak, 7. siječnja na graničnom prijelazu Slavonski Šamac prilikom obavljanja granične kontrole nad dvojicom 38-godišnjih državljana Bosne i Hercegovine policijski su službenici posumnjali da su prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku predočili krivotvorene nalaze PCR testa na covid-19.

Daljnjim provjerama potvrđena je sumnja da su testovi krivotvoreni, navodi se u priopćenju PU brodsko-posavske. Policija će protiv muškaraca podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprava.
Iz policije podsjećaju kako se sličan slučaj dogodio i dan ranije, u srijedu, 6. siječnja, na graničnom prijelazu Slavonski Brod.

Tamo je prilikom granične kontrole utvrđeno da su dvojica državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 34 i 43 godine također pokušala ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima na covid-19. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja isprave, protiv njih su nadležnom državnom odvjetništvu podnesene kaznene prijave.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
modovisisajteMaraschino
11:00 09.01.2021.

kad bi tako diplome iz Bih provjeravali otvorila bi se masa radnih mjesta