OD PONOĆI

Pojeftinilo gorivo diljem zemlje: Niže cijene posebno će osjetiti benzinci

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Benzinska postaja
Foto: Ministarstvo gospodarstva
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Benzinska postaja
Foto: Getty Images
Benzinska postaja
10.12.2019.
u 10:13
Plinsko ulje je jeftinije za tri lipe po litri i sada prosječno stoji 5,31 kunu.
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj je od ponoći pojeftinilo gorivo na benzinskim crpkama diljem zemlje. 

Prema podacima Ministarstva gospodarstva Eurosuper 95 pojeftinio je za 20 lipa, što znači da je spremnik od 50 litara od jutros jeftiniji za 10 kuna. 

Foto: Ministarstvo gospodarstva

Dizel je pojeftinio u projeku na 9,88 kuna, a autoplin je pojeftinio s 4,61 kune na 4,57 kuna. Plinsko ulje je jeftinije za tri lipe po litri i sada prosječno stoji 5,31 kunu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:06 10.12.2019.

Aj haj, sada ću moći ispuniti sve planove jer mi je tih nekoliko lipa život značilo. Odmah dižem kredit za kuću, novi BMW, vikendicu na moru i na bregu, gliser i ono kaj ide po vodi a zove se ski, a na motor ide. Ja sam prosječni hrvatić vulgaris i nakon ove milenijske, ne slike Šime Strikomana, nego vijesti, glasam i za Kokolindu i za Zoku i za Škorića, jer sigurno će mi oni zajničkim snagama i radnijem brigadama, u svom budućem mandatu tropredsjedničke mudrosti, u mom preostalom životu, omogućiti još jedno pojeftinjenje naftnih derivata od 4,5 lipa po litri i moj hrvatski san ostaviti generacijama da uživa u njemu. Benzin i nafta su nabijeni na cijenu od 10 kuna i to je to. Ovo, dvije lipe gore, jedna dolje, korak naprijed natrag dva, potrošilo je više papira i tipki na tipkovnicama, nego što su efekti poskupljenjo-pojeftinjenja. Nemojte više, molim Vas pisati ovakve članke.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
10:57 10.12.2019.

To je ono kada je prije sedam mjeseci cijena sirove nafte na mediteranskom tržištu i valutno kretanje spustilo cijenu barela, napokon osjećamo blagodati! Ipak, sutra će aktualna kretanja i rat u Perziji utjecati na poskupljenje i poništiti sve ono od prije 7 mjeseci. Uživaj narode dok ide.