mladoženje u krznu

Pogledajte prvo afričko gay vjenčanje u plemenskim nošnjama

Foto: Reuters
elie saab6
09.04.2013.
u 22:32
Mladići iz Južnoafričke Republike odlučili su izreći sudbonosno 'da' nakon tri godine veze. Svečani pir održan u duhu plemena Zulu i Tswana. Muškarci su bili odjeveni u tradicionalne plemenske nošnje, a mladoženje u životinjsku kožu i krzno
Pogledaj originalni članak

Vjenčanje dvadesetsedmogodišnjaka Tshepa Camerona Modisanea i Thoba Calvina Sitholea nije prvo sklopljeno između istospolnih partnera u JAR-u, no zasad je prvo takve vrste obavljeno na tradicionalan način, u afričkim nošnjama.

Mladići iz Južnoafričke Republike odlučili su izreći sudbonosno 'da' nakon tri godine veze. IBT piše da su se vjenčali u gadu KwaDukuza te da je svečani pir održan u duhu plemena Zulu i Tswana. Na njemu je prisustvovalo oko 200 uzvanika. Muškarci su bili odjeveni u tradicionalne plemenske nošnje, a mladoženje su razmijenili prstenje u opravama od životinjske kože i krzna. Neposredno prije čina, u čast predaka žrtvovana je jedna krava, a obitelji su međusobno razmjenile poklone.

- Obožavam Thoba. Presretan sam što sada nosim njegovo prezime Sithole . Mnogi ljudi smatraju kako biti gay i Afrikanac nije moguće, no biti gay jednako je kao i biti crn - kazao je presretni Tshepa Cameron.

Oduševljenje je iskazala i Thobina majka koja je, priznaje, ushićena što joj je sin našao osobu koju voli. Mladoženje se nadaju kako će sljedeće godine moći usvojiti i dijete.

>>Freddie Mercury odveo princezu Dianu u gay bar

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.