PROGOVARA I PERKOVIĆ

Pogledajte dokumentarac Lex Perković – Tajna udbaškog ubojstva

Foto: Pixsell
perković
Foto: VL
Lex Perković – Tajna udbaškog ubojstva
Foto: Pixsell
perković
Foto: Pixsell
perković
Foto: Pixsell
perković
Foto: Pixsell
perković
07.10.2015.
u 20:45
Ovaj film autora Miljenka Manjkasa, koji za neke iznosi neugodnu istinu, uznemirio je Hrvatsku i bacio je novo svjetlo na slučaj koji je ovih dana vrlo aktualan zbog početka suđenja Josipu Perkoviću
Pogledaj originalni članak

Bivši čelnik jugoslavenske tajne službe Josip Perković, kojega njemačko odvjetništvo sumnjiči za sudjelovanje u pripremi ubojstva političkog emigranta Stjepana Đurekovića, postao je sinonim za mnoge političke i svjetonazorske bojeve u Hrvatskoj.

Dokumentarni film "Lex Perković – tajna udbaškog ubojstva", u izdanju Večernjeg lista, objavljuje svjedočanstva svih živućih sudionika koji imaju saznanja o ubojstvu Stjepana Đurekovića. Ovaj film autora Miljenka Manjkasa, koji za neke iznosi neugodnu istinu, uznemirio je Hrvatsku i bacio je novo svjetlo na slučaj koji je ovih dana vrlo aktualan zbog početka suđenja Josipu Perkoviću. U dokumentarcu "Lex Perković – tajna udbaškog ubojstva" napokon su o ovom slučaju koji potresa državu progovorili Josip Perković, Vinko Sindičić, Krunoslav Prates i mnogi drugi.

U filmu će se prvi put otkriti pravi razlozi Đurekovićeva ubojstva u Njemačkoj, a Hrvatsku će suočiti s mračnim tajnama političkih elita. U njemu će se moći čuti i audiozapis dijelova Sindičićeva svjedočenja u kojem je iznio kako je od ideje došlo do egzekucije hrvatskog emigranta.

U našem ekskluzivnom videu pogledajte cijeli dokumentarac "Lex Perković – tajna udbaškog ubojstva":

 

 

>>Seriju priča o Udbi pročitajte u našem specijalu: Udba

>> Što je Perković rekao: Smatrali smo da je Đureković terorist

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

NI
niks100
12:17 07.10.2015.

Otvorite arhive i puno toga ce biti jasnije.

GO
gospic1
12:32 07.10.2015.

U Njemackoj je bilo opasno biti aktivan Hrvat u ta vremena, zbog Perkoviceve bande partizansko cetnicke.

AB
abendblatt
12:52 07.10.2015.

Zasto ? jos danas se skriva istina o komunistickim zlocinima? TKO stoji iza te sutnje i presucivanja? TKO je protiv da istina izadje na vidjelo, mislim da ne traba dugo traziti, ne provedba Lustracije je veliki promasaj, pogledajmo samo danas vladajuce, sto presucuju, a sto razapi nju na kriz, dovoljno.