indonezija

Poginulo svih 45 putnika iz ruskog zrakoplova koji se zabio u vulkan

Foto: 'SERGEI KARPUKHIN'
Poginulo svih 45 putnika iz ruskog zrakoplova koji se zabio u vulkan
10.05.2012.
u 07:55
Udario je u planinu na 1800 metara visine, a piloti na pokaznom letu ‘guraju’ zrakoplov do maksimuma, čak i kad je blizu zemlje
Pogledaj originalni članak

Nitko od 45 putnika i članova posade nije preživio udar ruskog zrakoplova u vulkan u blizini indonezijskog glavnog grada Jakarte. Ruski najmoderniji putnički zrakoplov “suhoj superjet 100” nestao je na drugom pokaznom letu za potencijalne kupce, pola sata nakon polijetanja, a spasioci su do tijela stradalih i olupine došli u četvrtak ujutro, nakon potrage koja je potrajala više od 18 sati. U zrakoplovu su bila 33 Indonežana, osmero Rusa, dvoje Talijana te po jedan Amerikanac i Francuz. Avionom je pilotirala peteročlana ruska posada, a u njemu su bila tri predstavnika kompanije Suhoj, ruski diplomati, biznismeni i novinari.

Navodno se na listi putnika nalazilo 48 ljudi, ali tri osobe nisu ušle u zrakoplov uoči leta. Zrakoplov se zabio u vulkansku planinu Salak, na 1800 metara nadmorske visine.

– To je bio pokazni let. Ponekad piloti i članovi posade namjerno “guraju” letjelicu do maksimuma. To čine čak i kad je avion blizu zemlje. Tako uglavnom i izgleda promotivni let. Ponekad doista pretjeruju. Možda se to dogodilo i sada – izjavio je zrakoplovni stručnjak David Lermont za kanal Russia Today.

– Vidio sam veliki avion kako prolazi tik iznad moje kuće. Bio je nagnut na jednu stranu, a motori su brujali – kazao je jedan stanovnik planinskog sela.

“Suhoj superjet” trenutačno je jedini ruski putnički zrakoplov koji se proizvodi u velikom broju, a analitičari smatraju da je ova letjelica posljednja šansa za rusku komercijalnu zrakoplovnu industriju.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

LI
Lisnjak
16:04 10.05.2012.

Ne znam sta bi onda moglo da bude sa prezivjelima, ako od njih nema traga. Nije vrag da su pobjegli. Prosto ne mos vjerovat.

JA
japa
19:53 10.05.2012.

Pilot je pitao kontrolu leta dali se može spustiti na 1800 metara i kontrola mu odgovara može iako zna da su brda viša od tih 1800 metara.........?!?

Avatar Sidewinder
Sidewinder
08:52 10.05.2012.

Negativna reklama je isto reklama...