oštetio državu

Poduzetnik pet godina nije platio porez. Utajio milijun kuna

Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
Poduzetnik pet godina nije platio porez. Utajio milijun kuna
31.07.2014.
u 11:36
Utvrđeno je da obrtnik iz Slavonskog Broda nije vodio poslovne knjige koje je po zakonu bio obvezan voditi.
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim vlasnikom obrta kojeg se sumnjiči za izbjegavanje poreza.

Počinjeno kazneno djelo protiv gospodarstva činio je punih pet godina čime je proračun Republike Hrvatske oštetio za iznos oko milijun kuna. Utvrđeno je da obrtnik nije vodio poslovne knjige koje je po zakonu bio obvezan voditi.

Policija će protiv njega dostaviti posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog sumnje u kazneno djelo utaje poreza ili carine i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

>>Riječki direktor oštetio proračun za 11,5 milijuna kuna

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar gladnijura
gladnijura
12:32 31.07.2014.

Porezna iz SB samo tijesno surađuje sa malom privredo. Kao da je prvi puta.

OS
osica
11:44 31.07.2014.

zanimljivo , a di je bila porezna - 5 godina?

BO
booloo
13:25 31.07.2014.

plaćo je zaštitu umjesto poreza.