inicijativa

Podravski HDZ ne bi izborni već opći sabor stranke

Foto: 'josip maljak'
Podravski HDZ ne bi izborni već opći sabor stranke
22.01.2012.
u 21:30
Odredbe o izboru novoga predsjednika HDZ-a moraju se mijenjati jer ne jamče otvorenost i poštenje, ocjenjuje Zrinko Zrilić
Pogledaj originalni članak

Uoči današnjeg sastanka Nacionalnog vijeća HDZ-a, koje bi trebalo sazvati izborni sabor stranke, Županijski odbor Koprivničko-križevačke županije zatražio je što hitnije sazivanje ne izbornog nego općeg sabora HDZ-a, kako je to i propisano Statutom stranke.

Tu je inicijativu, kako doznajemo, pokrenuo Živko Zrilić, negdašnji šef ureda predsjednika Franje Tuđmana. Zrilić je ustvrdio kako članstvo napokon mora znati razloge i krivce za izborni poraz te smatra da je potrebno promijeniti statutarne odredbe o izboru novoga predsjednika HDZ-a jer prema sadašnjima taj proces neće biti jasan i pošten.

– Sadašnji Statut skrojen je nakon što je Sanader postao predsjednikom HDZ-a i skrojen je tako da bi on mogao vječno biti na toj poziciji – rekao je jučer Zrilić, istaknuvši kandidaturu za šefa koprivničko-križevačkoga HDZ-a.

Zrilić je već bio izabran na tu poziciju 2004. godine, ali ga je Sanader bio smijenio zbog neposlušnosti. (hš/VLM)i

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

HR
hrvoje1932
21:53 22.01.2012.

Kako je HDZ mogao dobiti na izborim ,u Zagrebu jos postoji TRG MARSALA TITA.sto ste radili godinama ??? Nakon propasti komunizma nitko nije zadrzao smrdljivost proslostijedino Hrvatska?