tko radi

Podravka ima dovoljno zaliha, Hartmann i Carlsberg proizvode

Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
Podravka ima dovoljno zaliha, Hartmann i Carlsberg proizvode
28.12.2010.
u 10:30
Županija i gradska uprava nemaju kolektivni godišnji odmor, a Bilokalnik Ipa nema posla pa su radnici kod kuće do iduće godine
Pogledaj originalni članak

Zaposlenici Podravke i Belupa ove će se blagdane odmarati kod kuće, i to podravkaši od Badnjaka do 2. siječnja, a u Belupu ne rade od Badnjaka do 3. siječnja.

Radnici su te sreće jer se Podravki ne isplati stopirati proizvodnju za Badnjak i Božić pa opet pokretati, a na zalihi imaju dovoljno proizvoda za te dane.

U Belupu pak sve dane osim blagdana i Stare godina radi samo logistika i nadzor, jer i dalje moraju hrvatsko tržište opskrbljivati lijekovima.

Ne ide bez piva

Radno je pak u županijskoj te gradskoj upravi, gdje se rješavaju razni projekti, rješenja, a moraju se poštivati rokovi bez obzira na blagdansko raspoloženje.

Na Badnjak i Božić nije se radilo, gradska uprava na Staru godinu će raditi do 13 sati, a za Sveta tri kralja idu na kolektivni. Županijski djelatnici pak na Staru godinu neće raditi.

U Hartmannu proizvodnja mora ići dalje, zaostajanja nema pa su vrijedni radnici kod kuće samo za blagdane.

U Bilokalnik Ipi, kaže sindikalist Emanek Demeter, nema posla, pa su zaposlenici pogona na kolektivnom godišnjem odmoru od Badnjaka pa do 3. siječnja.

Kako blagdanske proslave i novogodišnji dočeci u pravilu ne prolaze bez piva, pivovara Carlsberg na veliko proizvodi. Zaposlenici su slobodni na Badnjak, Božić, Sveta tri kralja i Staru godinu, dok ostale dane provode na poslu.

Zaostali poslovi

Podravska banka također za blagdane ima posla više nego inače. – Kad su svi na godišnjem, onda za nas ima posla jer ljudi dolaze u banku obavljati sve zaostale poslove koje imaju – rekao je Julio Kuruc, predsjednik uprave Podravske banke. Bankari tako ne rade samo na blagdane, uredi na Staru godinu imaju skraćeno radno vrijeme, dok šalteri posluju uobičajeno.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
brbljivica
22:37 11.01.2011.

Mi kod privatnika nemamo godišnji i baš nam je dobro ne stignemo se opustiti. Rad i mala plata drže nas budnim. Kaj je netko napisal da po novom imamo pravo na minimalno 20 dana GO? Sad bude još više neiskorištenih dana GO, ma super da se bolje grizemo kolko smo mogli biti doma.