Autopraonica Ivane Milanović

Podravka cesijom platila ratu kredita

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Podravka cesijom platila ratu kredita
07.06.2014.
u 13:10
Tvrtka u državnom suvlasništvu i Miglu ugovorili su oglašavanje, ugovor je bio vrijedan 108.000 kn plus PDV, a taj novac uplaćen je Centar banci
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Miglu Autopraone, koja je bila u suvlasništvu šogorice premijera Zorana Milanovića Ivane Milanović kad je dobila kredit Hrvatske banke za obnovu i razvitak u iznosu od 1,9 milijuna kuna, ugovorila je s Podravkom oglašavanje vrijedno 108.000 kuna plus PDV.

Zakup bigboarda

Tako je tvrtka koja je u državnom suvlasništvu na godinu dana zakupila prostor na takozvanom bigboardu postavljenom na terenu Miglu Autopraona u Sesvetama. Podravka pak taj novac nije direktno dala Miglu Autopraonama, nego je cesijom platila ratu kredita te tvrtke u Centar banci, preko koje je plasiran HBOR-ov kredit.

U Podravki su nam potvrdili da su poslovno surađivali s Miglu Autopraonom i da se ta suradnja odnosila isključivo na segment vanjskog oglašavanja.

– Nakon traženja adekvatne lokacije za mogućnost vanjskog oglašavanja u istočnom dijelu Zagreba, s velikom frekvencijom automobila i pješaka, najbolja ponuda koju smo primili odnosila se na “bigboard” u Ljudevita Posavskog u Sesvetama, koja je u vlasništvu tvrtke Miglu Autopraona – kazali su nam u Podravki dodajući da je sklopljen ugovor o oglašavanju na tom mjestu na godinu dana. U toj tvrtki navode i da je vjerovnik u tom odnosu ustupio svoje potraživanje trećoj strani te je sklopljen ugovor o cesiji između Podravke i Miglu Autopraona te Centar banke.

– To je rezultiralo još povoljnijim financijskim uvjetima za našu kompaniju. Plaćanje se vršilo u mjesečnim anuitetima – tvrde u Podravci.

Miglu Autopraone lani su imale prihode od svega 361.100 kuna, a rashode 845.400 kuna pa su tu godinu završile s gubitkom od 484.400 kuna. Dugoročne obveze te tvrtke iznose 3,1 milijun kuna pa je vrlo upitna sposobnost te tvrtke da vraća kredite. Iako je formalna suvlasnica Miglu Autopraona bila premijerova šogorica, dobro upućeni smatraju da je pravi suvlasnik bio njen tadašnji suprug, premijerov brat Krešimir Milanović.

Iako on niječe da je imao ikakve veze s Miglu Autopraonama, ipak informacije koje su u međuvremenu došle do Večernjeg lista dodatno bacaju sjenu sumnje na njegove tvrdnje.

U pozadini K. Milanović

Naime, iz zagrebačkih poduzetničkih krugova doznajemo da je Krešimir Milanović još 2010. godine tražio lokaciju za autopraonicu, a jedna od opcija bilo mu je zemljište kod šoping-centra West Gate.

Samoposlužne autopraonice, kakvu je otvorila i tvrtka Miglu, bile su jedno vrijeme hit među onima koji su htjeli pokrenuti biznis jer kroz njih u pravilu prolazi pristojan iznos, a kontrola je njegova tijeka minimalna.

Miglu Autopraone formalno su osnovale u travnju 2011. Vesna Gluhak i Ivana Milanović, a kredit HBOR-a preko Centar banke dobile su u veljači 2012., dva mjeseca nakon dolaska Kukuriku koalicije na vlast.

Premijerova šogorica iz suvlasništva te tvrtke formalno je izašla u travnju te godine.

>> Premijer laže: Odavno zna za šogoričin kredit

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

VE
verakruz
10:36 07.06.2014.

Milanović opet ništa ne zna??? Mrsić otpušta ljude u Podravci, ali za velikog vođu i njegovu obitelj se ima??? Je li u Koprivnici pobijedio SDP??? Glasujte vi za njih, Cvitane što čekaš???

Avatar tajar
tajar
12:46 07.06.2014.

A kroz autopraonu prao se je i novac!

KA
kafka
14:25 07.06.2014.

HBOR.?! Kakav je novac namjenjen razvoju? Autopraonica je razvoj? To ne prolazi u normalnoj državi.