zluporaba položaja

Podignuta optužnica zbog ilegalno priključenih vodomjera

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Podignuta optužnica zbog ilegalno priključenih vodomjera
13.07.2012.
u 22:52
Optužnica je podignuta i protiv jedne osobe zbog pomaganja zaposlenicima Vodoopskrbe i odvodnje
Pogledaj originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv četiri zaposlenika Vodoopskrbe i odvodnje zbog zlouporabe položaja te protiv jedne osobe zbog pomaganja.

Četvoricu okrivljenika tereti se da su od 27. ožujka 2008. do 23. lipnja 2011. kao rukovoditelj Službe održavanja i izgradnje mreže, šefa Odjela radionica, kontrolor vodomjernih okana i referent za poslove tehničke pripreme građanima ilegalno priključivali vodomjere a troškove i novčanu naknadu za priključenje zadržavali za sebe i dijelili. Na taj način priključili su ukupno 983 priključka i od korisnika naplatili oko 6,38 milijuna kuna, za koliko su oštetili Holding dok su Grad zbog neplaćenih naknada za priključivanje oštetili za oko dva milijuna kuna.

Direktor korporativnih komunikacija Holdinga Dušan Viro kazao je kako je to najbolja poruka svim zaposlenicima da će se sve zloupotrebe položaja na kraju ipak saznati i sankcionirati. Iz ViO su odgovorili da - nemaju nikakva saznanja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OS
OscarSchindler
09:02 14.07.2012.

A tu dakle odlazi naš novac... Prvo im treba oduzeti sav nelegalno stečen novac, a zatim podijeliti otkaze i njima i odgovornim osobama.

ĆA
ćaćaća
13:41 14.07.2012.

pa sdp vodi grad godinama..a grad grca u dugovima..mislim da nam to puno govori..o aferama da ne govorim..

MV
marijan vranekovic
10:50 15.07.2012.

halo izbaci me iz pisanja dosel budem ja ovaj mjesec u redakciju nasi politicari i takozvani nacelniki .Oni su svi zaposleni sami sa sobom kak se budu obogatili , azaboravili su da sjede tu za narod i drzavu