NALAZI SE U ISTRAŽNOM ZATVORU

Optužnica za ratni zločin u Vukovaru 1991. godine: Mučio i ubio maloljetnika (16)

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Optužnica za ratni zločin u Vukovaru 1991. godine: Mučio i ubio maloljetnika (16)
24.02.2021.
u 19:58
U zgradi tzv. stolarije zlostavljali su maloljetnog 16-godišnjaka, udarali ga rukama, nogama i kundacima po cijelom tijelu
Pogledaj originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv 70-godišnjeg državljanina Hrvatske i Kanade, negdašnjeg pripadnika srpskih paravojnih postrojba, a kojega se optužuje da je sudjelovao u mučenju i ubojstvu 16-godišnjaka nakon okupacije Vukovara u studenome 1991. godine.

Optužuje ga se da je u tome sudjelovao kao pripadnik srpskih paravojnih postrojba, zajedno s jednim poznatim i jednim nepoznatim pripadnikom tih postrojba, u Veleprometu, u kojem su nakon pada Vukovara bili zatočeni civili i pripadnici hrvatskih oružanih snaga, gdje su mnogi od njih bili zlostavljani i ubijeni.

U zgradi tzv. stolarije zlostavljali su maloljetnog 16-godišnjaka, udarali ga rukama, nogama i kundacima po cijelom tijelu, a kad je ostao ležati, više su ga puta uboli bajunetama i tako usmrtili.

Okrivljeni 70-godišnjak nalazi se u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega, navodi se u priopćenju osječkog državnog odvjetništva.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

DU
Deleted user
20:07 24.02.2021.

Ime prezime i adresa ili sami sudjelujete i zaštiti zločinca?! Da je branitelj, znalo bi mu se deveto kokjeno, a bandita štitite. Izbori su blizu i sad kreću istrage, a nakon izbora isprika i puštanje na slobodu. Sve u režiji hdz/sdss mafije koje zanima vlast, a ne smrt ovoga dječaka. Suho zlato opet vara naivne.

MA
Maiden
20:02 24.02.2021.

Kako je moguće da znadete skoro sve detalje mučenja i ubojstva osim imena i prezimena optuženoga?! Možda ne smijete ili nećete objaviti.

BU
Bubreg2020
20:11 24.02.2021.

Znači 'pobegao' je u Kanadu, pa se vratio misleći da će proći lišo.....unuci pružaju ruke i viču 'nedamo dedu!' A ko Vas pita deco moja? Deda se borio za svoj narod... za Kosovo, za Daru iz Jasenovca, proti Ante Pavelića....u zatvor deda moraš, u zatvor! Bajunetom ubosti 16-godišnjaka....zar nisi video Boga u njegovim očima?