UBOJSTVA U KAFIĆU

Podignuta optužnica protiv dvoje trovača: Klozapin ljudima dodavali u rakiju

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
rakija
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
rakija
08.02.2021.
u 22:40
Niko Batljan i Ivana Oskoruš policiji su poznati još otprije zbog niza kaznenih djela koja su počinili
Pogledaj originalni članak

Zbog dva teška ubojstva te još jednog pokušaja ubojstva Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv Nike Batljana (62) i njegove nevjenčane partnerice Ivane Oskoruš (34) iz Plaškog.

Tereti ih se da su svoje sumještane u jednom kafiću na području Plaškog trovali tako da su im u piće potajno stavljali lijek koji sadrži klozapin, tvar koju se nikako ne smije uzimati istodobno s alkoholom jer može uzrokovati naglu i iznenadnu smrt. Prvi put smrtonosni su recept isprobali 26. veljače 2019. godine na 81-godišnjaku.

Najprije su čekali da bude dobrano pijan, a onda su mu u rakiju utočili antipsihotik koji u sebi sadrži klozapin. Taj lijek imali su jer ga je Batljan dobivao na recept od svog liječnika te je itekako dobro znao da se ne smije miješati s alkoholnim pićima.

Nedugo nakon što je popio rakiju, 81-godišnjaku je pozlilo te je preminuo. Isti recept isprobali su i dva mjeseca kasnije na 61 godišnjaku, koji je jedva preživio, i to samo zahvaljujući brzoj intervenciji hitne pomoći.

Ni to im nije bilo dovoljno, nego su tjedan dana nakon toga na isti način ubili 51-godišnjaka.

Niko Batljan i Ivana Oskoruš policiji su poznati još otprije zbog niza kaznenih djela koja su počinili, a koja uključuju krađe, razbojstva i premlaćivanja staraca, zbog čega se u optužnici predlaže da im se produlji istražni zatvor kako ta djela ne bi ponovili.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar lasta mala
lasta mala
00:16 09.02.2021.

Kakav bolesni um treba biti da tako nešto radi?!?

EH
enigmus-hr
23:38 08.02.2021.

Pa ti idi u birtiju. Bolje da su zatvorene, cugajmo doma!

GE
genex
23:04 08.02.2021.

monstrumi.