USKOK objavio

Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra kulture Berislava Šipuša

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra kulture Berislava Šipuša
29.12.2016.
u 15:53
Šipuš je naknadno navodno vratio nešto više od 14 tisuća kuna "obustavama na plaći i uplatama gotovine u blagajnu", dok je sebi pribavio nezasluženih 68.600 kuna za koliko je oštetio državni proračun
Pogledaj originalni članak

Protiv bivšeg pomoćnika ministrice, a kasnije i ministra kulture Berislava Šipuša Uskok je danas podigao optužnicu zbog sumnje da je od srpnja 2012. do prosinca 2015. službenom karticom podizao gotovinu ili plaćao svoje troškove i proračun na taj način oštetio za preko 68 tisuća kuna.

Tužiteljstvo Šipuša tereti za zlouporabu položaja i ovlasti jer je "protivno Odluci Vlade Republike Hrvatske o uvjetima korištenja službenih automobila, mobitela, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načinu odobravanja službenih putovanja, koristio svoje ovlasti na način da je za osobne potrebe podizao gotovinu i koristio poslovne kreditne kartice Ministarstva kulture", izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Uskok tvrdi da je Šipuš u gotovini podigao ukupno 17.800 kuna koje je "beskamatno koristio" dok je poslovnim kreditnim karticama Ministarstva kulture "u raznim ugostiteljskim objektima i drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu plaćao svoje privatne troškove" u ukupnom iznosu od preko 64 tisuće kuna.

Šipuš je naknadno navodno vratio nešto više od 14 tisuća kuna "obustavama na plaći i uplatama gotovine u blagajnu", dok je sebi pribavio nezasluženih 68.600 kuna za koliko je oštetio državni proračun.

>>Udruga Promo: Berislav Šipuš ne smije biti ministar kulture

>>Berislav Šipuš: Spreman sam za funkciju ministra

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

BI
bijelocrveni
16:01 29.12.2016.

Odlicno! Krenite od malih pa dodjite do Vrdoljaka i Milanovica.

BU
Burger
16:01 29.12.2016.

Bilo je i vrijeme

OX
oxymoron
16:36 29.12.2016.

Sve se to znalo i prije nego sto je postao ministrom, a USKOK i Milanovic su mu omogućili da nesmetano i nastavi.