DOMIŠLJATOST MU NIJE PROŠLA

Počinio prekršaj pa policiji naveo da je vozilom upravljala osoba koja je - umrla

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
04.03.2021.
u 12:43
Počinio je prometni prekršaj policija mu je poslala obavijest da ej snimljen kako vozi prebrzo te fotografiju brzinomjera
Pogledaj originalni članak

Ako prođe,  prođe, taktika je kojom se poslužio jedan 39-godišnjak nakon počinjenog prometnog prekršaja. No nije mu prošlo pa je sada osumnjičen za davanje lažnog iskaza i nedozvoljenu uporabu osobnih podataka. Kako je priopćila zagrebačka policija, on je snimljen kako početkom kolovoza 2020. u 14.15 u Ulici bana Josipa Jelačića u Zaprešiću, vozi brzinom većom od dozvoljene.

Počinio je  prometni prekršaj policija mu je poslala obavijest da je snimljen kako vozi prebrzo te fotografiju brzinomjera. S obzirom na to da je on bio vlasnik vozila koje je ulovljeno u prekršaju, od njega je zatraženo i da se izjasni je li on ili netko drugi upravljao vozilom u vrijeme kada je prekršaj počinjen.

U prosincu 2020. policija je dobila tražene podatke, no problem za 39-godišnjaka nastao je kada se okrilio da je naveo kako je vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja upravljala osoba koja - mrtva.  

Policija je stoga cijelu priču malo pomnije istražila te je ustanovila da je, kako oni kažu, 39-godišnjak zlonamjerno koristio podatke  umrle osobe te je tako svjesno dao lažni iskaz kako bi izbjegao odgovornost i naveo za počinjeni prekršaj.  Pa će na koncu očito morati  ne samo platiti kaznu za počinjeni prekršaj već je i kazneno prijavljen.

 

Nizozemci su najveći neradnici! Pogledajte u kojim zemljama se radi najmanje

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VI
vidum
14:35 04.03.2021.

Možda je osoba nedavno glasala, pa .......