Odluka u petak

Početak pristupnih pregovora Srbije najkasnije u siječnju 2014.?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Početak pristupnih pregovora Srbije najkasnije u siječnju 2014.?
26.06.2013.
u 18:58
- Ja ću reći da je Srbija ispunila svoje i sada je na redu EU da ispuni svoje - rekla je visoka predstavnica EU i ujedno pozdravila i pohvalila premijera Srbije Ivicu Dačića uz poruku kako mu je "Bruxelles druga kuća".
Pogledaj originalni članak

- Sretna sam što je svih 27 zemalja članica EU ocijenila da su Srbija i Kosovo napravili veliki posao, jako sam sretna i što podržavamo put Srbije prema EU i posvećenost njenog premijera i njegovoj političkoj hrabrosti. Izrazito sam zadovoljna zaključcima Vijeća ministara koji su preporučili da se odmah otvore pristupni pregovori sa Srbijom i preporučili siječanj kao konkretan i najkasniji datum - rekla je visoka predstavnica EU, Catherine Ashton danas u Bruxellesu na zajedničkoj izjavi novinarima sa srbijanskim premijerom Ivicom Dačićem.

Kako prenosi B92, Catherine Ashton je rekla da će to isto reći i Europskom vijeću kada u petak bude donosio odluku o Srbiji i kako se nada da će odluku donijeti upravo temeljem ovih preporuka.

- Ja ću reći da je Srbija ispunila svoje i sada je na redu EU da ispuni svoje - rekla je visoka predstavnica EU i ujedno pozdravila i pohvalila premijera Srbije Ivicu Dačića uz poruku kako mu je \"Bruxelles druga kuća\".

- Za nas je najvažnije da ta odluka bude bezuvjetna. Srbija se mora okrenuti novim pregovorima, onima o članstvu u EU. Mi ne želimo te razgovore voditi 10 godina, već što prije ući u EU - rekao je premijer Srbije i poručio kako će Srbija nastaviti implementaciju svega dogovorenog u dijalogu s Prištinom.

>>Pusić: Izgleda da će Srbija dobiti datum za početak pregovora s EU

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.