ubili dvoje prijatelja

Počelo novo suđenje sisačkim trovačima Gordani Laktašić i Dragomiru Pavloviću

Foto: Nikola Čutuk/pixsell
gordana laktašić,dragomir pavlović,sisački trovači
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
gordana laktašić,dragomir pavlović,sisački trovači
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
gordana laktašić,dragomir pavlović,sisački trovači
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
gordana laktašić,dragomir pavlović,sisački trovači
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
gordana laktašić,dragomir pavlović,sisački trovači
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
gordana laktašić,dragomir pavlović,sisački trovači
20.12.2013.
u 12:11
Oni su u prosincu 2011. godine na istom sudu osuđeni za ubojstvo svojih prijatelja prof. Damira Zaimovića i Jadranke Podgoršek trovanjem, kako bi ih opljačkali. Tada je Pavlović osuđen na ukupno 35 godina dugotrajnog zatvora, a Laktašić na 20 godina zatvora.
Pogledaj originalni članak

Pred izmijenjenim vijećem kojim predsjeda Melita Avedić na Županijskom sudu u Sisku po rješenju Vrhovnog suda počelo je ponovno suđenje Gordani Laktašić (34) i Dragomiru Pavloviću (37), poznatima kao “sisački trovači”.

Oni su u prosincu 2011. godine na istom sudu osuđeni za ubojstvo svojih prijatelja prof. Damira Zaimovića i Jadranke Podgoršek trovanjem, kako bi ih opljačkali. Tada je Pavlović osuđen na ukupno 35 godina dugotrajnog zatvora, a Laktašić na 20 godina zatvora. Pavlović je bio osuđen jer je u srpnju 2010. godine Zaimoviću u tanjur graha stavio dvije tablete leponexa iako je znao da je ovaj pijan te za pomaganje svojoj nevjenčanoj supruzi Laktašić koja je u kolovozu iste godine tablete snažnog antidepresiva ubacila u pivo Podgoršek.

Uz zahtjev da svoje iskaze ponovno da većina već ispitanih svjedoka, novi branitelj prvooptužene Milenko Jakšić zatražio je i ispitivanje Indijane Vukičević, s kojom je Laktašić osam mjeseci dijelila zatvorsku ćeliju i razgovarala o slučaju.

– Vukičević se u Sisku družila s ljudima koji su obično bili na zajedničkim pijankama sa žrtvama te ima spoznaje da tablete u pivo nije stavila moja branjenica, već da su joj slučaj namjestili drugi, koji su se na ranijem suđenju pojavili kao svjedoci – rekao je odvjetnik Jakšić. Na primjedbu okrivljene da Vukičević možda neće svjedočiti jer nisu u dobrim odnosima, zatražila je da se u tom slučaju pozove Jasenka Potočnik, koja je također s njima bila u ćeliji i čula je izjave o namještanju krivnje.

Iako se Županijski državni odvjetnik Stipe Vrdoljak, koji zastupa optužnicu, protivio novim svjedocima tvrdeći da je riječ o pričama iz zatvora, sudsko je vijeće prihvatilo prijedlog. Odbilo je međutim, zahtjev branitelja drugookrivljenog, odvjetnika Zorka Kostanjšeka, o novim vještacima sudske medicine i toksikologije te novom vještačenju. Nastavak glavne rasprave zakazan je za kraj siječnja sljedeće godine. 

>>Tablete leponexa prijateljici ubacili u boce piva kako bi je ubili i okrali

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.