reakcije ne jenjavaju

Pljušte međusobne optužbe za sjednicu Gradskoga vijeća Vukovara

Foto: Branimir Bradarić
Pljušte međusobne optužbe za sjednicu Gradskoga vijeća Vukovara
06.05.2015.
u 20:59
Na današnjoj konferenciji za novinare članovi vukovarskog SDP-a reagirali su na izjave tijekom sjednice ističući kako dobar dio toga nije istinit
Pogledaj originalni članak

I treći dan nakon svečane sjednice Gradskoga vijeća Vukovara, koja je održana u nedjelju na Dan grada Vukovara, ne prestaju reakcije na viđeno. Reagira se na napuštanje sjednice od strane predstavnika SDSS-a ali i na dijelove govora i filma koji je prikazan tom prilikom u dvorani Hrvatskoga doma. Na današnjoj konferenciji za novinare članovi vukovarskog SDP-a reagirali su na izjave tijekom sjednice ističući kako dobar dio toga nije istinit.

- U propagandnom filmu prikazanom na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća izrečene su neistine vezane uz broj zaposlenih i stipendiranih studenata u gradu, obnovu grada te kulturno-zabavne sadržaje. Gradonačelnik je na sjednici rekao da je u zadnjih godinu dana zaposleno 200 osoba dok je samo par dana ranije rekao da je zaposleno sto osoba. Istina je da nije zaposleno više od 80 osoba, rekao je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak. Podsjetio je kako je rečeno i da svi studenti u Vukovaru dobivaju stipendiju što, po njegovim riječima, nije istina jer se zna da dio studenata nije mogao do stipendije. Ukazao je i na manifestacije koje se održavaju u gradu za koje kaže da su naslijeđe SDP-a dok je bio na vlasti.

– Onda su to nazivali kako je sve radi kruha i igara, ne znam je li i dalje ostaju pri tome. Činjenica je da većinu toga što je navedeno u filmu čini naslijeđe SDP-a što nova vlast predstavlja kao svoje uspjehe jer nemaju svojih projekata, rekao je Bošnjak. Odgovarajući na optužbe dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček (Hrvatska konzervativna stranka) rekao je za Hrvatski radio Vukovar kako je krajem ožujka protekle godine broj nezaposlenih u gradu bio oko 3200, a ove oko 2700.

- U nepunih smo godinu dana dali više poticaja za gospodarstvo nego oni u pet. Na temelju toga 40-ak novih ljudi uposleno je prigodom otvaranja novih obrta, a ulaskom tri tvrtke u Vukovar uposleno je gotovo 200 ljudi. Vjerujem da ćemo do kraja mandata ostvariti brojku od 500 novih radnih mjesta, rekao je Pavliček. HKS je reagirao i na napuštanje sjednice od strane vijećnika SDSS-a, što su pojasnili činjenicom da se među gostima nalazi i Tomislav Merčep, ističući da se radi o neprihvatljivom ponašanju i još jednom znaku nepoštivanja službenih institucija Grada Vukovara. - Smatramo da je svaki čovjek, pa tako i Merčep, nevin dok mu se sudskim postupkom ne dokaže suprotno. Također smatramo da je Tomislav Merčep udario temelje obrane Vukovara od nadolazeće velikosrpske agresije te je, kao i svi ostali zapovjednici obrane Vukovara, uvijek dobrodošao na proslavu Dana Grada, navode iz HKS-a.

>>'Vukovar bez ćirilice fiškalsko je rješenje koje ne bi bilo mudro'

>>Članovi SDSS-a napustili svečanu sjednicu Gradskog vijeća zbog Merčepa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

KN
knezica
22:04 06.05.2015.

Srbi se nikada neće smiriti, oni će provocirati do kraja. Pa mi se ponašamo prema njima kao da je Vukovar u Srbiji i kao da smo mi sami sebe poklali. Dokada više trpjeti njihove provokacije? Dokle seže ljigavost naših političara? Svaka čast Ruži Tomašić i Predsjednici . Ostali neka se pokriju ušima.

BL
Blizard
22:29 06.05.2015.

Zapovjednici obrane Vukovara po razmišljanju oporbe nebu trebali biti prisutni na sam dan grada Vukovara ,eto saznajmo na čemu smo i skim smo.

MX
MXLCLGTG
21:28 06.05.2015.

E tesko je sa SDP izici na kraj to su bili maheri za krivotvorenje povijesti a statistike i drugih mucki da se ne govori ipak su trenirali 45 godina.