Skupština utemeljitelja HDZ-a

Plenković: Ocjena agencije Fitch još je jedna potvrda da je Hrvatska na dobrom putu

Foto: Igor Soban/PIXSELL
hdz
Foto: Igor Soban/PIXSELL
hdz
Foto: Igor Soban/PIXSELL
hdz
Foto: Igor Soban/PIXSELL
hdz
Foto: Igor Soban/PIXSELL
hdz
Foto: Igor Soban/PIXSELL
hdz
Foto: Igor Soban/PIXSELL
hdz
Foto: Igor Soban/PIXSELL
hdz
Foto: Igor Soban/PIXSELL
hdz
28.01.2017.
u 13:48
Ulogu utemeljitelja HDZ-a ocijenio je jako važnom rekavši da je njihov rad integriran u rad stranke
Pogledaj originalni članak

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković rekao je u subotu, komentirajući ocjenu kreditne agencije Fitch, koja je izglede Hrvatske iz negativnih promijenila u stabilne, kako je to još jedna potvrda da je Hrvatska na dobrom putu, kao i posao koji radi Vlada kad je riječ o fiskalnoj konsolidaciji i rastu BDP-a  u 2016. i u ovogodišnjem proračunu te o strategiji upravljanja javnim dugom.

"Mislim da vodimo dobru politiku i da nam takve ocjene dviju od tri najvažnije svjetske rejting agencije idu u prilog i da je to potvrda svega onoga što radimo i što ćemo raditi idućih godina", rekao je Plenković ističući neke poteze Vlade u smjeru rasterećenja gospodarstva i stvaranja bolje klime - smanjenje tarifa ustavnih pristojbi, iskorak prema, radnicima, građanima i poduzetnicima.

Uoči izborne skupštine utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman, na pitanje novinara o pripremama za lokalne izbore, Plenković je odgovorio kako do svibnja, kad se održavaju lokalni izbori, ima još dovoljno vremena te je najavio da će Predsjedništvo HDZ-a o prijedlozima županijskih i gradskih organizacija raspravljati početkom veljače.

Upitan kad će se sastati s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, koji je izjavio kako njegova vlada nije u stanju voditi zemlju, Plenković je odgovorio da je Vlada u proteklih 100 dana učinila izuzetno puno.

"Nismo tražili nikakvu pauzu i vrijeme za snalaženje, išli smo s poreznom reformom, rasterećenjem gospodarstva, zakonom o javnim nabavama, isplatom božićnice, podizanjem minimalne plaće, postigli smo dogovor sa sindikatima državnih službi, podigli i plaće jednostranom odlukom i zaposlenima u javnim službama, započeli reformu nacionalne sigurnosti, pristupili izradi nacionalnog plana reformi, poduzeli međunarodne aktivnosti, naložili bolju apsorpciju sredstava iz europskih fondova i drugo", naveo je Plenković.

Plenković je ponovio da njegova Vlada "radi bez prestanka", a oporba neka kritizira.

"Vlada radi bez prestanka, a uloga oporbe je da je kritizira, to razumijem i poštujem, no, mi imamo zacrtani plan, donosimo odgovorne odluke spremni smo na dijalog. Otvorenost s moje strane je tu, i kada dođe primjeren trenutak, razgovarat ćemo o svim temama", rekao je Plenković.

Potvrdio je da je razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o Ini i najavio da će o tome dati javnosti cjelovitu informaciju, kao i da će se Savjet za Inu sastati idući tjedan.

Upitan o suradnji s Mostom, Plenković je rekao kako su formirali stabilnu parlamentarnu većinu i Vladu koja je prionula ispunjenju ciljeva i zadaća.

"Suradnja je vrlo dobra. Uvijek postoji prostor za kvalitetniju koordinaciju i dijalog. Na to sam spreman i mislim da ćemo na kraju četvorogodišnjeg mandata imati stabilno partnerstvo i dobro surađivati, ocijenio je.

Plenković na skupštini utemeljitelja HDZ-a: U HDZ-u ima mjesta za sve

U Zagrebu se na redovitoj izbornoj skupštini utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" u subotu okupilo oko 300 sudionika, a na skupštini je bio nazočan i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković koji je istaknuo kao je važno prisjetiti se svih postignuća stranke, iskazati zahvalnost  utemeljitelju i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na uspostavi hrvatske države te poručio da u HDZ-u ima mjesta za sve.

"HDZ ima ključnu ulogu u hrvatskom društvenom i političkom životu i odgovornost za budućnost Hrvatske", rekao je Plenković

Podsjetio je na ulogu HDZ-a i u obrani od velikosrpske Miloševićeve agresije i stvaranju moderne hrvatske države.

Posebnu zahvalu uputio je svim hrvatskim braniteljima na obrani i doprinosu hrvatskoj samostalnosti.

Ulogu utemeljitelja HDZ-a ocijenio je jako važnom rekavši da je njihov rad integriran u rad stranke.

"U posljednjih nekoliko mjeseci pokazali smo da imamo snagu i zajedništvo, da poštujemo različitosti u mišljenjima unutar stranke koja dobiva povjerenja birača s kvalitetnim programom i ljudima i ostvaruje ciljeve na dobrobit hrvatskog društva. Pred nama su brojni veliki izazovi i idemo vrlo ambiciozno prema lokalnim izborima", poručio je Plenković.

"U HDZ-u ima mjesta za sve i biti će", naglasio je. Izrazio je uvjerenje u otvorenu i kontinuiranju suradnju te dodao da svatko u HDZ-u može dati svoj doprinos.

>> Plenković: Hrvatska jasno mora osuditi režim između 1941. i 1945. godine

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DO
doktorica
15:28 28.01.2017.

i kada dođe primjeren trenutak, razgovarat ćemo o svim temama", rekao je Plenković.....samo da ne bude prekasno

NI
Nini istrijan
14:15 29.01.2017.

Taman posla da FITCH daje ocjenu vladi koja je na vlasti 3 mjeseca.Ako je ocjena pozitivna omda je za to zasluzna prosla vlada a ova ce cekati na svoju ocjenu na kraju ove godine. Plenkovic ne zna da je lose sepuriti se rudjim perjem!!

MT
mladen.turcic
09:48 29.01.2017.

kad bi bar tu lustraciju proveli