OBILJEŽJA HOS-a

Plenković oštro kritizirao Milanovića: Neće to proći, prije 5 godina mu nije smetalo

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Plenković oštro kritizirao Milanovića: Neće to proći, prije 5 godina mu nije smetalo
Autori Vecernji.hr, Hina
04.05.2020.
u 18:14
Imputirati meni ili ovoj Vladi te konotacije koje se nastoje imputirati, neće proći - odlučan je premijer
Pogledaj originalni članak

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je osudio i kukavičlukom nazvao odlazak predsjednika Republike Zorana Milanovića s obilježavanja akcije "Bljesak" u Okučanima, a osudio je i uvrede čelnika SDP-a Davora Bernardića na račun predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. 

Na pitanje novinara smeta li mu što je Milanović njegov neodlazak iz Okučana, nakon saznanja da su u protokolu sudjelovale osobe u HOS-ovim majicama, nazvao kukavičkim činom, predsjednik Vlade i HDZ-a uzvratio je da je kukavičluk upravo njegov odlazak.

>> VIDEO Zbog ovih majica Milanović je napustio obilježavanje obljetnice Bljeska: "To je provokacija."

"Kada šef države, predsjednik Republike ode iz Okučana gdje smo došli obilježiti 25. obljetnicu VRO "Bljesak" kojom je oslobođena zapadna Slavonija, koja je bila uvertira u operaciju Oluju, i to učini za  vrijeme intoniranja himne, onda smatram da je upravo to kukavičluk", poručio je Plenković uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. 

Podsjetio je da je SDP-ova Vlada Ivice Račana 2000. imala "toliku većinu da je mogla donositi zakone kakve god je htjela", te da su umjesto zabrane, napravili obrnuto.

Račanova Vlada legalizirala je grb HOS-a  

"Oni su legalizirali grb jedne od udruga HOS-a sa spornim nazivom. Većina koju je imao Milanović kao premijer između 2011. i 2015. je bila takva da su mogli zabraniti što su htjeli, a on je u razgovoru s braniteljima izvrjieđao moju majku i rekao, citiram, fućka mi se za ZDS", rekao je Plenković. Dodao je da ga ne čudi takva "nekonzistentnost i kvazimoraliziranje" danas te inzistiranje na nekom zakonu od nekoga tko je imao šansu u mandatu.

- Ona sramotna izjava koju je izgovorio u Jasenovcu, kada je kazao da ploču s imenima 11 hrvatskih branitelja koji su poginuli u Jasenovcu treba negdje baciti, je nedopustiva - kazao je Plenković.

Poručio je i da su HDZ i njegova Vlada "nebrojeno" puta osudili zločinački karakter ustaškog režima i zločine u Jasenovcu, te da je osobno sudjelovao na komemoracijama.

"Imputirati meni, ovoj Vladi ili ovom HDZ-u bilo kakve konotacije koje nam se nastoje imputirati - neće proći. To svima mora biti jasno", rekao je Plenković. Dodao je da će birači vidjeti tko su oni koji dijele i oni koji povezuju i hoće pomiriti generacijske traume hrvatskoga naroda.

Ne pamtim da se čelnik stranke spustio na razinu besprizornoga diskursa

Osudio je i Bernardićevu izjavu koji je u nedjelju izjavio da Hrvatska ne smije biti talac pozdrava "Za dom spremni" i "neodlučnog Plenkovića koji se skriva iza svog 'rektalnog alpinista' Gordana Jandrokovića".

"Ne pamtim da se čelnik političke stranke, i to malo veće, spustio na tu razinu bezprizornoga diskursa jednog primitivnog izričaja koji ne priliči ni njemu kao čovjeku, niti političaru. Zaista, nakon takve izjave, teško možemo voditi dijalog s takvim čovjekom na čelnom mjestu SDP-a i navodnim liderom opozicije", poručio je premijer.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 123

KL
klamerko
18:20 04.05.2020.

Tko je oskvrnuo jučer kasno navečer spomenik palim braniteljima u Križevcima? Jesu li isti oni koji su to uradili i krajem listopada 2019. u Sisku? A još te počinitelje nisu našli?

XM
xman100
18:38 04.05.2020.

Za 5 godina kad budu izbori za predsjednika opet mu neće smetati

DU
Deleted user
18:25 04.05.2020.

Plenkoviću samo oštro s ovim mrziteljima svega Hrvatskoga- zaveži im brnjice i pokaži im gdje im je mjesto