MINISTARSTVO SE OGLASILO

Plažu ogradili zidovima i postavili natpis 'private beach': Iz hotela govore da je sve po zakonu

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
09.07.2021.
u 12:51
Gostima iz hotela govore kako im je lijepo na Sutivanu, no govore da ovakvo postavljanje zidova nije fer
Pogledaj originalni članak

Još jedan slučaj privatne plaže osvanuo je u Sutivanu na Braču, gdje je jedan od tamošnjih hotela ograđen zidom, a s privatne strane parcele stavljen je natpis ''private beach''. 

Ulazak kroz vrata koja su postavljena na tri mjesta objekta dopušten je samo gostima hotela, no na plažu se slobodno može doći okolnim putem, zbog čega iz hotela govore da ništa nije protivno zakonu, prenosi Dnevnik.hr.

– Naziv ''private beach'', koji je izvješen na ulaznim vratima privatnog plažnog objekta, gostima pomaže u razumijevanju gdje se plažni objekt hotela nalazi. Predmetna plaža služi gostima kao prolaz od plažnog objekta do mora, a za čije korištenje ili prolaz plaćamo koncesijsko odobrenje – kazali su iz hotela. 

Gosti iz hotela govore kako im je lijepo na Sutivanu, no tvrde da ovakvo postavljanje zidova nije fer. 

– Privatna plaža uvijek je bolja. Privatna je za nas, ali nije fer za lokalce ako žele proći. Ostavili su jedan dio da bi i oni mogu proći. Nije baš ugodno. Ne osjećam se zbog toga bolje – kaže jedan Amerikanac koji je u posjetu Hrvatskoj. 

Iako Ministarstvo mora i Lučka kapetanija nije utvrdila kršenja Zakona o pomorskom dobru, govore kako će idućih nekoliko dana ponovno izaći na teren. 

– Natpis ''private beach'', iako postavljen na privatnom ulazu, sporan je jer ta plaža nije privatna niti bi se smjela na taj način karakterizirati i time dovoditi u zabludu posjetitelje – kazali su. 

VIDEO Načelnica Podgore Petra Radić maknula ručnike s plaže i postala hit: "Neki su došli po svoje ručnike, nisu dobili kazne. Ali nisu se ispričali"

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar Oneill
Oneill
13:43 09.07.2021.

Hebeš ovaj svijet dabas otimačind gdje god se okreneš Narod se ovdje rodi radi plaća poreze sve se od toga gradi a uskoro neće se moći ispred svoje Kuće kupat bravo.

DU
Deleted user
14:16 09.07.2021.

Ovo prisvajanje općeg dobra prevršilo je svaku razumljivu granicu, a sve zbog toga JER INSTITUCIJE NE RADE SVOJ POSAO. Vjerojatno su lijeni, zakon je neodgovarajući a najvjerojatnije se radi o KORUPCIJI. Lokalni šerifi dobivaju novac i druge usluge za protuuslugu pa to i ne žele vidjeti. Čudno kako mi to uvijek vidimo prije inspektorata!!! Tek kada se pojavi natpis u novinama ili dnevniku oni se jave. Njima treba uručiti kazne tim kupljenim državnim službenicima. SRAMOTA !!!!

ST
strahimir
14:26 09.07.2021.

Može i Private beach ali samo tamo gdje ne smeta stanovništvu i ostalim gostima, a za takve koncesije privatnih plaža treba napraviti svjetske cijene.