podružnica Al-Qa'ide

Planirali ubiti papu tijekom posjeta Filipinima?

Foto: IPA/PIXSELL
Planirali ubiti papu tijekom posjeta Filipinima?
10.02.2015.
u 08:30
Marwan je odgovoran za bombaški napad na Baliju 2002. u kojem je poginulo 202 ljudi
Pogledaj originalni članak

Pripadnici  skupine Jemaah Islamiyah, podružnice Al-Qa'ide, pokušali su ubiti papu Franju tijekom njegova posjeta Filipinima u siječnju. U suradnji s malezijskim stručnjakom za bombe pokušali su bombardirati papin konvoj, kazao je Getulio Napeñas, bivši vođa filipinske specijalne policije, javlja sunstar.com.

Napad je trebao izvesti terorist poznat pod imenom Zulkifli bin Hir alias Marwan dok je Papa prolazio povijesnim centrom Manile, glavnim gradom Filipina. 

Marwan je ubijen u operaciji nazvanoj ''Oplan Exodus'' čiji je cilj bio uhvatiti i njegova suradnika Basita Usmana koji je uspio pobjeći.

Marwan je odgovoran za bombaški napad na Baliju 2002. u kojem je poginulo 202 ljudi.

>> Papa Franjo: Držim da je troje djece dobar broj

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

MX
Mister X
09:47 10.02.2015.

Izgled da su mu isplali planovi iz đepa kada je Papa odavno otišao i sad sve znaju -...-

Avatar Naravno
Naravno
11:45 10.02.2015.

El Indio (10.02.2015 u 10:17h) zaboravi si atentat 1389.g na cara Murata.

Avatar Naravno
Naravno
13:11 10.02.2015.

Kako su jezuiti ponizili muslimane : Musliman pucao na papu i pokušao da izvrši atentat papu Jovana Pavla II,?? Dali je baš tako? . . . Atentator Mehmet Ali Agdža je bio jedan od poznatijih evropskih kriminalaca i iskusan strelac. Pucao je sa udaljenosti od samo tri metra. Svaki metak pogodio je papu ispod pupka. Očigledno da nije imao nameru da ubije papu. On je jednostavno sledio uputstva jezuita. Lep igrokaz za svet Papa oprašta Mehmet Ali Agdži što je pucao u njega. Skoro nijedan od milijardu Muslimana nije mogao ništa drugo nego da se divi „Njegovoj Svetosti.“ Mehmed Ali Agdža je nakon toga izjavio da želi da se krsti u rimokatoličkoj crkvi. Očito da je sve je bilo dobro planirano. I papa i Muslimani zahvalili su Devici Mariji što on nije podlegao ranama. Lep igrokaz za naivne u svetu. Danas, papa još uvek žarko želi