Nagrada

Planinari iz M. Središća dobili GPS da se ne “izgube u planinama”

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
Planinari iz M. Središća dobili GPS da se ne “izgube u planinama”
27.12.2010.
u 14:27
Vincekov pohod najbolja je planinarska akcija u Hrvatskoj u 2010. godini, a GPS im je, zbog promocije grada, planinarenja i zdravog života, poklonio grad Mursko Središća
Pogledaj originalni članak

- Evo vam GPS, da se ne izgubite u planinama! - rekao je gradonačelnik Josip Dobranić planinarima Planinarskog društva Bundek. Grad Mursko Središće dao im je  GPS kao nagradu za promociju grada, planinarenja i zdravog života, a povod je bio priznanje koje je Bundek dobio od krovnoga hrvatskog saveza - za organizaciju najbolje planinarske akcije u 2010. godini!

- Riječ je o našem Vincekovu pohodu, već dvanaestom po redu. Organiziran je 24. siječnja. Čak 2300 sudionika hodalo je od toplica "Sveti Martin" do Murskog Središća. Bio je Vincekov obred, stajanke, kuhano vino i čaj, kolači... - kaže Sonja Vršić, predsjednica Bundeka.

GPS vrijedan oko 3500 kuna, kaže, jedini im je nedostajao.

- Ostalo si sami kupujemo. Sad ćemo moći na internet staviti čitav Vincekov pohod, s visinskim točkama. I, naravno, pomagat će nam u snalaženju u “ozbiljnijim” pohodima na planinske vrhunce - kaže S. Vršić.

Već tradicionalni Vincekov pohod prepoznali su i brojni građani, što pokazuju impresivne brojke o posjećenosti. Već je sve spremno za još jedan, trinaesti, koji će se održati 23. siječnja iduće godine. U 8.30 sati krenut će se iz toplica, a hoda se između 4 i 5 sati.

No prije toga planinari će uspješnu 2010. godinu sutra zaključiti Pohodom prijateljstva. S gostima iz Mađarske i Slovenije u 17 sati krenut će autobusom iz M. Središća do Selnice, a odande pješice nastaviti do Mohokosa, koji je s 344,6 metara najviši vrh Međimurja. 
Planinarsko društvo Bundek postoji 13 godina, a broji oko 170 članova.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MU
munemglobal
14:49 27.12.2010.

Maratonci Iphone APP !!! ****POZURITE dok je JEFTINO**** http://itunes.apple.com/us/app/maratonci/id407667536?mt=8