slučaj boso

'Plaćali smo kazne za neprodanu robu isteklog roka'

'Plaćali smo kazne za neprodanu robu isteklog roka'
05.04.2019.
u 08:06
Okrivljenici su kazali da se ne smatraju krivima po optužnici.
Pogledaj originalni članak

Poslije gotovo tri godine jučer je pred Općinskim sudom u Vukovaru počelo suđenje suvlasnicima trgovačkog lanca Boso iz Vinkovaca, ocu i sinu Bosiljku (61) (na fotografiji) i Mihovilu (37) Staniću te bivšoj zaposlenici tvrtke Marini Čolić (36). Iskaz je dala zaposlenica Ivanka Dujmić (52) iz Vinkovaca koja je prije tri godine u medije iznijela što se i kako radi u prodavaonicama Boso.

Rekla je da su morali u prodavaonicama Boso mjesečno trošiti po 700 kuna, plaćati kazne za neprodane proizvode, nositi božićne kape u vrijeme Božića… Kad ne bi prodali sve proizvode neke robne marke, zaposlenici su morali plaćati novčane kazne. Kazala je da je kazna za neprodani artikl, kojemu je istekao rok trajanja, bila pet kuna po komadu. Na radno mjesto morali su dolaziti i po sat i pol ranije da bi stigli ispeći peciva prije 7 sati ujutro. Kad ne bi stigli, ponovno bi plaćali kazne. Onemogućavano im je da pristupe sindikatu. Prema njezinim riječima, postojali su i razni drugi pritisci na zaposlene. Dujmić je u Bosi dobila otkaz, ali je odlukom suda 2018. godine vraćena na posao. Nije se vratila. I dalje je na bolovanju.

– I dalje se liječim na odjelu psihijatrije u Vukovaru. Osjećam se jadno, pijem osam tableta dnevno. Nikamo ne izlazim – rekla je Dujmić u suzama. Kazala je i da s Bosiljkom i Mihovilom nije osobno komunicirala, ali da misli da su oni bili upoznati s postupanjem kontrolorke Marine Čolić koja je sve poticala.

Okrivljenici su kazali da se ne smatraju krivima po optužnici. Za Čolić se traži jedinstvena kazna zatvora od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine, a Stanićima po pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

MA
MAX127
09:23 05.04.2019.

ma kakve uvjetne kazne!?!? pa ovakvo zivotinjsko izivljavanje treba kaznit dugotrajnim zatvorom ,zabranom rada sa ljudima i psihijatrijsko promatranje..fuuuuj

Avatar ARES
ARES
09:33 05.04.2019.

Zatvorom kazniti i novčano zabraniti doživotno bavljenje trgovinom

Avatar pendreck
pendreck
09:24 05.04.2019.

Bivši skojevci još nisu služili da se robu kojoj se približava rok uporabe treba lijepo sniziti cijene pa se proda...