Radi se po narudžbi

Pivo je da se pije, a ne da se gleda – i zato ima kratak vijek trajanja

Pivo je da se pije, a ne da se gleda – i zato ima kratak vijek trajanja
10.08.2010.
u 16:13
Nema konzervansa i sličnih primjesa, samo slad, hmelj, kvasac i vodu, objašnjava recepturu vlasnik tvrtke Dobra koja proizvodi pivo Nenad Blažev.
Pogledaj originalni članak

Društvo prijatelja piva ocijenilo je u anketi Playboya Vukovarsko pivo najboljim u Hrvatskoj u 2010. godini.

- Ta nagrada je za nas veliko priznanje. Moja tvrtka je mala tvrtka koja nema novca za skupe televizijske reklame, ali se zato na tržištu probijamo kvalitetom koju nudimo našim potrošačima – rekao je Nenad Blažev, vlasnik tvrtke Dobra, koja Vukovarsko pivo proizvodi dvije godine.

Vukovarsko pivo proizvodi se prema bavarskom Zakonu o pivu iz 1516. godine i u njemu, kaže Blažev, nema nikakvih konzervansa i sličnih primjesa nego je u cijelosti prirodno. Uz pivski slad, pivo sadrži samo hmelj, kvasac i vodu. Kod određivanja formule piva, koja mu određuje i okus, mnogo im je pomogao i poznati svjetski kuhar piva Arpad Laurenci.

– Tehnologija piva je kao i kuhanje fiša, svaki kuhar ima neku svoju tajnu pa tako i mi. Treba znati i da ovakvih vrsta piva kao što je naše ima svega još tri, četiri u Hrvatskoj – ističe Blažev dodajući da ne proizvode velike količine nego da isključivo rade po narudžbi, zbog njegova kratkog vijeka trajanja. Blažev kaže da je prednost Vukovarskog piva što ne može dugo stajati.

– Pivo se pravi da se pije, a ne da se gleda – navodi Blažev. Prema njegovim riječima Vukovarsko pivo sve je traženije u Zagrebu i još nekim tržištima gdje su ljudi, zbog kvalitete koju nudi, promijenili neke svoje dugogodišnje navike i s drugih piva prešli na njegovo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.