Nova teorija

Pivo i Velika depresija 'krivi' su za čudovište iz Loch Nessa

Foto: screenshot/youtube
Pivo i Velika depresija 'krivi' su za čudovište iz Loch Nessa
31.10.2015.
u 22:21
Škotska godišnje ima oko 30 milijuna funti prihoda od lažne legende koja je izmišljena da bi se turističko tržište lakše borilo s krizom nastalom nakon Velike depresije 1930.-ih.
Pogledaj originalni članak

Legenda o čudovištu jezera Loch Ness generacijama zaokuplja pažnju. U novoj knjizi tvrdi se da je riječ o prijevari nastaloj u londonskome pabu u blizini Trafalgar Squarea. Profesor Gareth Williams objavio je svježi osvrt na jedno od najvećih neriješenih znanstvenih misterija prošlog stoljeća u kojem tvrdi da je koncept osmišljen iz očaja kako bi se privukli turisti u brdovite dijelove Škotske, piše Mirror.

Williams, ujedno i profesor emeritus medicine na Sveučilištu u Bristolu poznati je povjesničar znanosti koji tvrdi da je cijela priča o čudovištu mit. Škotska godišnje ima oko 30 milijuna funti prihoda od lažne legende koja je izmišljena da bi se turističko tržište lakše borilo s krizom nastalom nakon Velike depresije 1930.-ih.

Knjiga A Monstruos Commotion: The Mysteries Of Loch Ness sugerira da je mit izmislio  DG Geraht kojega su vlasnici hotela tražili pomoć nakon ekonomskog sloma zapadnog industrijskog svijeta. 

>> Čudovište iz jezera Loch Ness ipak postoji?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AS
ante_slavonac
10:11 01.11.2015.

Laž ili ne glavno da funkcionira.Nama zemlju vode lažci a ništa od toga.Uglavnom tko voli nek izvoli,mislim u slučaju Škotske.