Svjetlo svijeta

Pitanje papi: Je li se zataškavalo svećeničko spolno zlostavljanje?

Foto: Reuters/Pixsell
papa
Foto: ''
'papaknjiga_nnn_unu_051110'
Foto: AFP/Pixsell
papa u londonu
Foto: AFP/PIxsell
papa
Foto: Reuters
papa
06.11.2010.
u 14:45
Papa Benedikt XVI. vlastoručno je napisao naslov na hrvatskom jeziku za knjigu "Svjetlo svijeta", koja će biti objavljena 24. studenoga
Pogledaj originalni članak

Papa Benedikt XVI. vlastoručno je napisao naslov na hrvatskom jeziku za knjigu "Svjetlo svijeta", koja će biti objavljena 24. studenoga i prema svim najavama, trebala bi biti pravi bestseler. Međutim, hrvatsko izdanje umalo je ostalo bez papina rukom ispisana naslova na hrvatskom jeziku.

-  Ideja je bila da izdanja imaju iste naslovnice na kojima će papa svojim rukopisom napisati naslov knjige. Za tu prigodu papa je napisao naslov na nekoliko većih svjetskih jezika i na latinskom. Kako u to vrijeme nije bilo poznato da će i hrvatsko izdanje izići istovremeno kad i ostala, izostao je naslov papine knjige na hrvatskom. Nismo se pomirili s time, vjerovali smo da bi papa mogao biti blagonaklon prema našem nastojanju da hrvatsko izdanje ima također njegovim rukopisom ispisan naslov. Zahvaljujući posredovanju don Miroslava Vidovića iz Državnoga tajništva Svete Stolice, papi je prenesena naša zamolba i on ju je spremno prihvatio. Ta gesta ima veliko simbolično značenje za cijeli hrvatski narod, posebice u kontekstu najavljenoga papina posjeta Hrvatskoj, rekao nam je mr. Petar Balta, glavni urednik splitske izdavačke kuće Verbum, u čijoj nakladi izlazi knjiga, dodajući kako je ovo prvi put u povijesti da je jedan papa hrvatsko izdanje knjige popratio ispisanim naslovom na našem jeziku.

– Budući da za knjigu već sada vlada vrlo veliko zanimanje, na stranicama web knjižare www.verbum.hr uveli smo mogućnost narudžbe koja svima zainteresiranima omogućuje da im knjiga bude poslana na kućnu adresu odmah nakon objavljivanja, kaže Balta.

Knjiga "Svjetlo svijeta" bit će predstavljena na konferenciji za medije u Vatikanu 23. studenoga, a dan poslije, u srijedu 24. studenoga, pojavit će se na policama mnogih svjetskih knjižara, uključujući i one hrvatske. Knjiga već sada izaziva veliku pozornost jer papa progovara i o skandalima u Crkvi. Primjerice, jedno od pitanja koje je postavljeno u knjizi i na koje je papa odgovorio jest: Što je uzrokovalo svećeničko spolno zlostavljanje u Katoličkoj crkvi?

Večernji list 24. studenoga kreće s ekskluzivnim feljtonom s izvacima iz papina budućeg bestselera.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

OB
-obrisani-
18:46 06.11.2010.

06.11.2010. u 18:37h kukuriku je napisao/la: schmidt,..mozda bi bija zadovoljan , kada bin pisa na Germanskoj-Gotiki..., ali i to je samo \"mozda\"...jer ti nisi zadovoljan ,niti sam sa sobom..1+1=2... --------------------------------------------- Imaš li kakvu normalnu primisao ili se sve svodi da brineš o tome da li sam zadovoljan, pišeš opaske o Danikenu i letećim tanjurima ... itd! I onda ti napišeš da netko promašuje temu!? Svašta!

OB
-obrisani-
18:52 06.11.2010.

Sva ova pompa je zapravo samo zbog toga jer je čovjek Papa i pitanja su škakljiva! No, o nekoj literarnoj i smislenoj vrijednosti nema ni govora ! Ljudi će to kupovati kao kakav bestseler(pa zamisli on je osobno napisao naslov) a njega će još proglasiti i piscem godine(možda čak i u hrvatskoj) ! hehe!

OB
-obrisani-
19:04 06.11.2010.

06.11.2010. u 18:53h kukuriku je napisao/la: ------------------ Vidim da još nisi podesio fontove i tipkovnicu pa neću gubiti vrijeme na tebe!