Bez kacige i svjetala

Pijani motociklist namjerno se zaletio u policajca, prijeti mu kazna od 54.500 kuna

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pijani motociklist namjerno se zaletio u policajca, prijeti mu kazna od 54.500 kuna
21.10.2019.
u 10:04
Policijskom službeniku je medicinska pomoć pružena po liječniku Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane
Pogledaj originalni članak

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, odnosno policijskom službeniku Postaje prometne policije Varaždin. 

Umjesto da se zaustavi, 27-godišnji motociklist je u petak oko 22 sata u ulici Vladimira Nazora u Vinici naglo ubrzao i namjerno se zaletio u policajca, udarivši ga u ruku i tijelo, nakon čega se dao u bijeg. No, pijan je izgubio nadzor nad upravljačem i udario u službeno vozilo, nakon čega je uhićen i priveden u prostorije policije. Kako je utvrđeno, višestruki je počinitelj prekršaja, a upravljao je motociklom bez odgovarajuće položene kategorije, bez korištenja zaštitne kacige i bez korištenja svjetala prilikom vožnje,  neregistriranim i neosiguranim motociklom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.78 g/kg. 

Policijskom službeniku je medicinska pomoć pružena po liječniku Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Za počinjene prekršaja, policija će podnijeti i optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog Općinskog suda kojim mu prijeti izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 54.500 kuna, izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od 15 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i devet negativnih prekršajnih bodova.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.