tragična nesreća

Pijani bul terijer ugrizao desetogodišnjaka za lice

Foto: VL
Pijani bul terijer ugrizao desetogodišnjaka za lice
24.10.2011.
u 18:57
Vlasnikov ujak dao je psu da popije limenku piva, a zatim je pas napao malenog susjeda.
Pogledaj originalni članak

Stafordski bul terijer u Engleskoj napao je 10-godišnjeg dječaka nakon što ga je vlasnikov ujak napio pivom jer je "bio žedan", piše Daily Mail. Dječak je prošao nekoliko operacija, no ima psihičkih problema, a nesreća bi mu mogla ostaviti doživotne ožiljke na licu, piše Daily Mail.

Kako je otkriveno na suđenju, nesreća se dogodila u Colneu kod Lancashirea početkom srpnja kad je vlasnikov ujak Paul Ashworth šetao psa Diesela. Psu je bilo jako vruće, pa mu je Ashworth dao da popije limenku Stelle Artois. Nekoliko minuta kasnije naišao je dječak Joe Pickering koji živi u susjednoj kući, a pas ga je napao.

Vlasnik psa, 24-godišnji James Holmes, unajmio je veterinara koji je nakon pretrage sudu preporučio da pas ne bude uspavan. Navodno prije napada nije bio nasilan te je bio prijateljski nastrojen prema djeci.

– Mislim da je strašno to što pas neće biti uspavan nakon svega što smo prošli. Joe još uvijek ima noćne more i ne želi spavati u svojoj sobi. Spava u našoj i mora imati upaljeno svjetlo – nesretna je dječakova majka 43-godišnja Carolann Dickson.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

OB
-obrisani-
19:21 24.10.2011.

bilo bi bolje uspavati vlasnika

IB
Ibra22
19:59 24.10.2011.

Vjeruj da labradori isto tako ugrizu. Sve što ima zube može ugrist. Samo te mirnije pasmine nisu toliko zanimljive novinama Negdje sam pročitao da je mali se naginjao preko ograde što kod ovakvih teritorijalno obrambeno nastrojenih pasmina je opasno Ali je krivica vlasnika koji mu daje pivu, očito nema niti dobro ograđeno dvorište, a vjerojatno nije niti dobro socijaliziran pas. I ja imam psa čuvara pa ga susjedi maze preko ograde i rade što hoće, jer ih poznaje

VA
vatra
21:41 24.10.2011.

kako stvari stoje izgleda da je dijete krivo što ga je Pas ugrizo e moji Hrvati. više vrijedi jedna dječja suza nego 1000 pasa