Pijan pješice ušao iz Srbije u Hrvatsku

Foto: Arhiv VL-a
Pijan pješice ušao iz Srbije u Hrvatsku
17.02.2010.
u 10:05
Policija pretpostavlja da je 45-godišnjak zalutao jer kod mjesta Nijemaca nema prirodnih zapreka na graničnoj crti. Donijet će rješenje o izgonu iz Hrvatske u trajanju od tri mjeseca, a tijekom dana prevest će ga u Centar za strance u Ježevu.
Pogledaj originalni članak

NIJEMCI - Policijska ophodnja sinoć će desetak minuta prije ponoći, u središtu Nijemaca, na Trgu kralja Tomislava ispred Vatrogasnog doma, zatekla je 45-godišnjaka koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju.

Provjerom isparava utvrđeno je da je riječ o državljaninu Srbije, ali je spominjao Batinu, pogranično mjesto na Dunavu u Baranji u Osječko-baranjskoj županiji, gdje kao stranac boravi.

Također, utvrđeno je da je pješice iz Srbije u Hrvatsku ušao na nezakonit način i na mjestu koje još sa sigurnošću nije utvrđeno jer je zbog pijanstva s njim bila otežana komunikacija.

Policija pretpostavlja da je zalutao iako nije jasno što je uopće radio uz granicu i desetak kilometara od Batine, za koju tvrdi da u njoj povremeno boravi. Mjesto Nijemci je tek nekoliko kilometara udaljeno od državne granice sa Srbijom i ovdje nema prirodnih zapreka na graničnoj crti, nego su sama polja i moguće je zalutati.

Do otriježnjenja je zadaržan u policiji, a glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela kaže da će protiv 45-godišnjeg državljanina Srbije donijeti rješenje o izgonu iz Hravtska u trajanju od tri mjeseca i tijekom dana bit će prevezen u Centar za strance u Ježevu, gdje će biti smješten do okončanja postupka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
21:29 17.02.2010.

A mozda bi se trebalo, da se sprijece ovakvi prijelazi i osigura postivanje granicne crte, sagraditi duz cijele granice sa Srbijom visoki zid (nesto poput berlinskoga ili ovakav kakav rade Izraelci prema Gazi).

DA
dabar
14:05 17.02.2010.

Iznenadjujuce da mu se ne sudi kao spijunu ili zlocincu s obzirom da su srbi kao takvi anatemisani u Hrvatskoj. Ako se predomisle ne gine mu dvadeset godina jer je to jedina kazna za srbe u Hrvatskoj. Demokracija nema sta?

RP
rplepeli
14:27 17.02.2010.

Vidite kako se lijepo može u Hrvatsku, ko da granice nema !!