Mostova izborna križaljka

Božo Petrov i Nikola Grmoja u zagrebačke izborne jedinice

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
04.08.2016., Sinj - 301. Sinjska alka, dolazak uzvanika. Miro Bulj, Masa Petrov, Bozo Petrov, Nikola Grmoja. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Tino Juric/PIXSELL
20.11.2014., Solin - Ivana Nincevic, osnivacica Poduzetnickog centra. Photo: Tino Juric/PIXSELL
08.08.2016.
u 17:15
Svoje izborne liste slažu uglavnom na temelju anketa koje su radili na terenu i na njima će u cijelosti poštivati žensku kvotu
Pogledaj originalni članak

S kime će Most po povjerenje građana na rujanske izbore, trebalo bi biti poznato u srijedu kada će najvjerojatnije predati izborne liste.

I iako su u Mostu i dalje tajnoviti, doznajemo da je izborna križaljka pri kraju, radi se uglavnom na temelju anketa koje su mostovci radili na terenu, na njima će u cijelosti poštivati žensku kvotu, ali i ponuditi neka nova lica.

Visoko treće mjesto

Jedno od njih je i Ivana Ninčević, predsjednica i voditeljica Poduzetničkog centra Solin. Riječ je o 32-godišnjoj Solinjanki o koja je nakon završenog fakulteta u Rochester Institute of Technology u državi New York ostala raditi u Sjedinjenim Državama.

A potom je ostavila siguran posao i posvetila se realiziranju Poduzetničkog centra Solin, mjesta na kojem poduzetnici dobivaju sve informacije vezane uz početak i razvoj poslovanja svoje tvrtke i obrta. Ivana Ninčević, kako doznajemo od glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje, na listu će u desetoj izbornoj jedinici i to vjerojatno na visoko treće mjesto.

– Riječ je o mladoj, izrazito sposobnoj poduzetnici koja do sada nije bila politički aktivna i koja će biti veliko pojačanje Mosta u desetoj jedinici – kaže Grmoja.

I sam glasnogovornik Mosta ide na listu, najizglednije na drugo mjestu u šestu jedinicu. U toj je jedinici na prošlim izborima s liste Mosta u Sabor ušlo dvoje zastupnika, među kojima i Juro Martinović.. No s obzirom na to da je on stranku napustio, šesta jedinica jedna je od onih u kojoj Most mora dobro odvagnuti s kime će po birače.

Još uvijek nije poznato niti u koju će izbornu jedinicu čelnik Mosta Božo Petrov. I iako u Mostu poručuju da se razmišlja da Petrov ide u jednu od četiri zagrebačke jedinici ili u desetu, najizglednije je da to ipak bude prva izborna jedinici.

Naime, na prošlim izborima je Mostovu listu u toj jedinici nosio Drago Prgomet, a njegovim odlaskom i odbijenicom Tihomira Oreškovića mostovci su u prvoj zagrebačkoj jedinici ostali deficitarni.

Bitka za metropolu

A i s obzirom na izjave Bože Petrova da i on želi biti premijer upravo bi prva jedinici u kojoj na izbore ide i šef SDP-a Zoran Milanović, a gotovo sigurno i šef HDZ-a Andrej Plenković može se očekivati da će se i Petrov “ugurati” u bitku u centru Zagreba. Miro Bulj će, kako sada stvari stoje, biti nositelj liste u IX. izbornoj jedinici, dok će se Mostovi ministri rasporediti po jedinicama gdje procjene da Most može osvojiti mandat više.

>> Božo Petrov želi TV debatu s Plenkovićem i Milanovićem

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 66

MI
Miilekubura
17:47 08.08.2016.

Pobjegao pop Petrov iz Metkovica, dolje bi dobio NULA glasova koliko će dobiti i u Zagrebu.

DR
drugPlenky
17:50 08.08.2016.

Plakat će Božo za Karamarkom. Nikad više takve prilike. Pakirat kofere i sa Grmojom lovit rake govnare

RI
Ringo
17:41 08.08.2016.

Kako se zove tvrtka ili bivša tvrtka "izrazito sposobne poduzetnice" Ivane Ninčević koja ima 32 godine? Ja uz najbolju volju ne mogu pronaći tu informaciju.